Raluca Turcan propune renunţarea la programul „Laptele şi cornul” şi introducerea unei mese calde

Raluca Turcan susţine necesitatea introducerii unei mese calde pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial, ca soluţie alternativă la actualul program "Laptele şi cornul", transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
30 apr. 2013, 12:51
Raluca Turcan propune renunţarea la programul „Laptele şi cornul” şi introducerea unei mese calde

Vicepreşedintele PDL a declarat, marţi, la Botoşani, că se impune diversificarea alimentaţiei în şcoli, pe motiv că programul ‘Lapte şi corn’ generează, în prezent, o risipă de bani publici.

„Sunt tot mai multe semnale că Programul ‘Cornul şi laptele’ a ajuns într-un impas. În mod evident, nu mai serveşte scopul pentru care a fost creat şi s-a ajuns la o risipă foarte mare. La peste zece ani de funcţionare a acestui program, se impune o upgradare a lui. Există zone unde programul este un factor de împiedicare a abandonului şcolar, dar există şi zone în care se produce o risipă enormă”, a afirmat Turcan.

Potrivit acesteia, programul ‘Masa caldă’ va trebui implementat într-un termen mediu, în funcţie de crearea infrastructurii necesare aplicării acestuia.

De asemenea, Turcan consideră necesară implementarea unui program naţional ‘after school’, care să vină în întâmpinarea familiilor cu copii până în clasa a IV-a.

„Una din trei familii întâmpină probleme legate de supravegherea copilului după orele de şcoală. Împreună cu colegii din PDL propun soluţia de creare a unui voucher oferit de stat pentru copiii de până în clasa a IV-a din sistemul de stat sau privat. Acest voucher are scop exclusiv educaţional, este netransferabil şi şcolile sunt cele care vor deconta serviciul”, a precizat Raluca Turcan.