Raluca Turcan: „Am deranjat multe interese în sistemul de sănătate”

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că Guvernul va continua cu implementarea măsurilor liberale, inclusiv în ceea ce priveşte Sănătatea. 

RomaniaTV.net
02 feb. 2020, 09:40
Raluca Turcan: „Am deranjat multe interese în sistemul de sănătate”

Raluca Turcan a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL că Guvernul îşi propune crearea unui program pentru dezvoltarea sănătăţii din fonduri europene.

„Am deranjat multe interese în sistemul de sănătate. E greu să pui pacientul în mijlocul finanţărilor făcute de-a lungul timpului în sistem. (…) Vom merge în continuare cu o finanţare care să urmeze pacientul, indiferent unde acesta îşi doreşte să fie tratat”, a afirmat Raluca Turcan, citată de news.ro.

Aceasta a explicat că, prin liberalizarea rezidenţiatului s-au creat 44 de centre noi, ”astfel încât să creăm medici noi şi să-i menţinem în ţară”.

Raluca Turcan s-a referit şi la Educaţie.

”Avem nevoie de o finanţare multianuală în educaţie realizată prin mai multe ministere”, a mai spus Turcan, spunând că finanţarea acestui sistem nu trebuie făcută doar prin Ministerul Educaţiei.

Turcan a menţionat că „este pentru prima dată când copiii vor începe anul şcolar cu manualele pe bănci”.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede modificarea Legii privind reforma în sănătate, în sensul în care programele naţionale de sănătate – finanţate de stat – vor putea fi derulate ”unitar” de către furnizori publici şi privaţi.

Citește șiLiberalii se reunesc duminică la Palatul Parlamentului. Activitatea Guvernului şi campania pentru locale sunt pe ordinea de zi