Ramona Mănescu, despre comisarul european al României: Luminiţa Odobescu are multă experienţă

Ramona Mănescu, ministrul de Externe, a declarat joi că foarte probabil România va trebui să nominalizeze o femeie pentru postul de comisar european care îi revine, pentru a respecta cota de gen cerută de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ramona Mănescu este de părere că ambasadoarea ţării noastre la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, are foarte multă experienţă şi a dovedit că poate gestiona lucruri foarte complicate.

25 iul. 2019, 18:35
Ramona Mănescu, despre comisarul european al României: Luminiţa Odobescu are multă experienţă

„După cum s-au aşezat lucrurile este foarte probabil ca România să trebuiască să nominalizeze o femeie. Asta este foarte clar, au mai rămas foarte puţine poziţii, au mai rămas 13, din care 10, conform balanţei de gen, trebuie să fie femei. S-ar putea ca României să i se impună şi de data aceasta să nominalizeze o femeie, ceea ce nu ar fi rău, nu ar fi o problemă. Luminiţa Odobescu este un ambasador cu foarte multă experienţă şi un om care a dovedit că poate gestiona lucruri foarte complicate”, a spus Ramona Mănescu joi seară la Antena 3.

Întrebată dacă există mai multe nume vehiculate pentru această poziţie, Mănescu a răspuns că nu ştie, dar că este posibil.

„Orice este posibil. (…) Decizia este la premier şi preşedinte, dar este foarte important să fie un om cu experienţă şi un om care într-adevăr să fie respectat acolo, la Bruxelles, iar Luminiţa cred că este foarte respectată”, a mai declarat ministrul de Externe.

Citeşte şi: Ramona Mănescu, despre colaborarea cu Klaus Iohannis: Nu avem de ce să creăm nici tensiuni