Ramona Mănescu: Sunt dezamăgită de CSM

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu afirmă că este dezamăgită în urma sesizării Inspecţiei Judiciare de către Consiliul Suprem al Magistraturii în legătură cu afirmaţiile publice ale unor politicieni ai USL.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 10:37
Ramona Mănescu: Sunt dezamăgită  de CSM

„În primul rând pentru că am sesizat o instituţie a statului cu un posibil abuz şi în acest moment acea instituţie s-a sesizat în legătură cu solicitările făcute de mine şi de colegii mei. Ca şi cetăţean aş putea înţelege că nu ar trebui să sesizezi un abuz al unei instituţii că totul s-ar putea întoarce împotriva ta. În al doilea rând cred că e vorba de reacredinţă din partea CSM. Ştiind că Inspecţia Judiciară e pentru verificarea disciplinară a magistraţilor şi nu pentru cei din afara sistemului juridic, mă întreb dacă CSM dă dovadă doar de neştiinţă sau este vorba doar de obedienţă”, afirmă Ramona Mănescu într-un comunicat de presă.

Europarlamentarul PNL a declarat că aşteaptă ca CSM să ia act de solicitarea USL şi să verifice dacă au fost sau nu abuzuri ale procurorilor în cazul cercetării unor actuali şi foşti oficiali ai Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Citeşte şi CSM îi răspunde lui Mănescu: Consiliul nu se poate autosesiza împotriva unui procuror