Ramzan Kadîrov a plătit 18.000 de dolari pentru a-și recupera calul preferat: „E doar mărunțiș”. Liderul cecen a fost ajutat de spioni ucraineni

Ramzan Kadîrov a transmis pe Telegram că și-a recuperat calul furat în Cehia cu ajutorul serviciilor speciale ucrainene.

16 mai 2023, 20:18
Ramzan Kadîrov a plătit 18.000 de dolari pentru a-și recupera calul preferat: „E doar mărunțiș”. Liderul cecen a fost ajutat de spioni ucraineni
Ramzan Kadîrov și-a recuperat calul pentru 18.000 de dolari

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a plătiti 18.000 de dolari pentru a-și recupera calul preferat, Zazou, un armăsar pur sânge englez. Acesta a fost ajutat de serviciile speciale ucrainene.

În martie, prea internațională relata că armăsarul liderului a fost furat dintr0o herghelie din Krabcice, Cehia. Calul făcea parte din bunurile puse sub sancțiunile UE, în urmă cu 9 ani.

Ramzan Kadîrov a povestit ce s-a înâmplat, de fapt, cu Zazou și cum a reușit să îl recupereze.

Citește și: Liderul cecen Ramzan Kadîrov, îmbrăcat cu o jachetă Louis Vuitton de 2.400 euro, la o întâlnire cu generalii săi

„La începutul anului, reprezentanți ai serviciilor speciale ucrainene m-au abordat prin intermediari, care s-au oferit să-l cumpere pe Zazou. Ei știau de atașamentul meu față de cal și nu au dat greș – bineînțeles, am fost de acord. Sincer, am crezut că Zazu va fi transferat cumva oficial, cu eliminarea sancțiunilor etc.

Dar s-a dovedit că serviciile speciale aveau un plan îndrăzneț – pur și simplu i-au pus în scenă furtul dintr-un grajd din Cehia. Să vă reamintesc că oricui i s-a părut ciudat atunci cum un cal scump ar putea pur si simplu să dispară. Se pare că poate. Acum Zazou este in drum spre casă”, a spus Kadîrov, potrivit NEXTA, citat de digi24.ro.

Citește și: Ramzan Kadîrov recruteaza separatişti pro-ruşi, dar a rămas fără calul de curse. Şi grupul Wagner caută soldaţi

Liderul susține că a plătit 18.000 de dolari pentru a-și revedea armăsarul.

„Având în vedere valoarea lui reală și pedigree-ul său excelent, e doar mărunțiș. Așadar, prieteni, dacă trebuie să aduceți ceva din Europa, apelați la serviciile speciale ucrainene. Rapid, profesionist, ieftin și în eludarea sancțiunilor!”, a mai spus Ramzan Kadîrov.