Ramzan Kadîrov recruteaza separatişti pro-ruşi, dar a rămas fără calul de curse. Şi grupul Wagner caută soldaţi

Centrul Național de Rezistență constată că influența liderului cecen este în creștere în teritoriile ocupate din regiunea Donețk.

07 mart. 2023, 23:19
Ramzan Kadîrov recruteaza separatişti pro-ruşi, dar a rămas fără calul de curse. Şi grupul Wagner caută soldaţi

Centrul Național de Rezistență din cadrul forțelor speciale ale forțelor armate ale Ucrainei constată că Ramzan Kadîrov s-a lansat în acest proces cu „acțiuni de tip feudal” în perspectiva unei „viitoare distribuții a puterii”.

Centrul Național de Rezistență constată că influența liderului cecen este în creștere în teritoriile ocupate din regiunea Donețk. Paramilitarii „asigură ordinea”, se dedau represiunii în orașele capturate și jefuiesc regiunea.

Avertismentul lui Vitali Klitschko pentru români: „Ar fi o mare greşeală să credeți că războiul nu vă atinge pe fiecare dintre voi”
De altfel, Denis Pușilin, liderul oficial al separatiștilor pro-ruși din Donețk, a acceptat ca miliția aflată în subordinea sa să se antreneze la așa-numita universitate a forțelor speciale din Cecenia.

Pe de altă parte, Centrul Național de Rezistență a observat că paramilitarii lui Kadîrov aproape că nu mai sunt implicați în lupte, ceea ce provoacă nemulțumiri printre alte formațiuni militare ale Kremlinului.

Calul de curse al lui Kadîrov a dispărut dintr-un grajd din Cehia. Animalul se afla sub incidenţa sancţiunilor internaţionale

Poliţia din Republica Cehă caută un cal de curse furat, care ar valora 20.000 de dolari şi care ar aparţine omului forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, aliatul lui Vladimir Putin, relatează BBC.

Zazou, un armăsar pur-sânge, a dispărut în noaptea de vineri spre sâmbătă dintr-un grajd din Cehia. Animalul este unul dintre cei doi cai de curse ai lui Kadîrov care se aflau în Republica Cehă şi care au fost plasaţi sub incidenţa sancţiunilor încă de la anexarea ilegală a Crimeei în 2014.  Zazou a dispărut de la ferma de armăsari Darhorse de lângă Roudnice nad Labem, la 50 km nord de capitala Praga, a declarat poliţia. Un lanţ care asigura uşile glisante ale grajdului a fost îndepărtat, iar calul a fost luat.

NYT, dezvăluirea care anunţă un scandal monstru: Un grup pro-ucrainean s-ar putea să fi aruncat în aer conductele Nord Stream
Poliţia a cerut populaţiei să furnizeze orice informaţie care ar putea ajuta la depistarea locului unde se află acum Zazou şi a distribuit fotografii. Armăsarul în vârstă de 16 ani, de culoare brun-roşcată, avea o stea albă neregulată pe frunte. Caii de curse ai liderului cecen au fost înregistraţi la organizaţia Czech Jockey Club încă din 2012.

Radio Cehia a relatat că a mai existat o tentativă de sustragere a celor doi cai – Zazou şi un al doilea cal de rasă numit după compozitorul rus Mihail Glinka – în ianuarie anul trecut, cu câteva săptămâni înainte de invazia Rusiei în Ucraina. Atunci, doi bărbaţi vorbitori de limbă rusă au sosit la crescătorie susţinând că au primit instrucţiuni să ducă armăsarii în Polonia, argumentând că animalele – aflate sub incidenţa sancţiunilor care îl vizau pe stăpânul lor – pot fi mutate peste graniţe atât timp cât nu părăsesc Uniunea Europeană.

Proprietarul crescătoriei nu s-a lăsat însă impresionat şi a încuiat grajdurile pentru a împiedica luarea cailor. El spune că cei doi au stat cinci zile într-o dubă parcată în faţa porţilor, care avea o remorcă specială pentru cai ce purta însemnele personale ale lui Kadîrov.

În conformitate cu sancţiunile Uniunii Europene, premiile în bani de la cursele de cai sunt folosite, în parte, pentru întreţinerea cailor, iar restul trebuie îngheţat – o măsură ce l-a înfuriat pe Kadîrov. „Ce putem spune despre drepturile omului în Occident, dacă ei încalcă în mod grosolan drepturile cailor, cele mai paşnice, blânde şi bune animale din lume?” a scris Kadîrov pe pagina sa de Facebook comentând un articol publicat de Moscow Times.

Gruparea Wagner a inceput sa recruteze de la psihiatrie. Cititi instructiunile, daca totul este in regula, va asteptam

Un anunț potrivit căruia acum nu mai este nevoie de un certificat de la un psihiatru și un narcolog, precum și de o fluografie pentru a se alătura „Wagner”,a fost postat pe unul dintre grupurile mercenarilor de pe rețelele de socializare. Informația despre necesitatea acestora de a angaja persoane care au fost tratate în spitalul de neuropsihiatrie a fost confirmată de recrutori.

Un jurnalist de la publicația The Moscow Times, sub masca anonimatului, a cerut detalii prin intermediul liniei telefonice puse la dispoziție de Wagner și a susținut că a fost tratat într-un spital neuropsihiatric pentru o cădere nervoasă. Drept răspuns, acesta a primis o instrucțiune oficială cu cerințele pentru recruți. ”Citiți instrucțiunile, dacă totul este în regulă, vă așteptăm”, a transmis recrutorul Wagner, potrivit sursei citate.

 

Potrivit instrucțiunilor inițiale, gruparea Wagner nu acceptă persoane care suferă de boli grave, care împiedică îndeplinirea sarcinilor, care suferă de dependență de droguri, precum și cei cu hepatită B și C”.

Cu toate acestea, nu se cer certificate, după cum rezultă din aceleași instrucțiuni, nu se efectuează un examen medical serios la sosirea la fața locului, ci se face doar un test rapid de sânge și un test de urină pentru droguri.