Ramzan Kadîrov: „Fie ca dușmanii noștri să moară! În următoarele zile veți vedea o adevărată operațiune specială”

Liderul cecen confirmă că Rusia îşi va intensifica atacurile în Ucraina. Înregistrarea cu liderul cecen a fost distribuită duminică pe Twitter.

05 iun. 2022, 21:41
Ramzan Kadîrov: „Fie ca dușmanii noștri să moară! În următoarele zile veți vedea o adevărată operațiune specială”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov afirmă, în cel mai recent avertisment video lansat pe canalul său de Telegram, că în Ucraina va avea loc în următoarele zile „o operațiune specială adevărată”.

Înregistrarea cu liderul cecen a fost distribuită duminică pe Twitter de jurnalistul Francis Scarr de la BBC, care a și tradus mesajul lui Ramzan Kadîrov.

Vladimir Putin, avertisment direct şi dur: „Dacă SUA vor da Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune, vom lovi unde nu am lovit până acum” 

„În următoarele zile veți vedea o adevărată operațiune specială, don, îi veți vedea pe acei șeitani fugind, don, nu doar din acele orașe, dar și din Ucraina, don! Ne pregătim, deci, și îi vom face bucuroși pe adevărații patrioți ai Rusiei și fie ca dușmanii noștri să moară, don!” – spune liderul cecen Ramzan Kadîdov în filmare.

Întrunirea secretă care schimbă soarta războiului din Ucraina. Kadîrov a făcut anunţul terifiant pentru Zelenski

Este al doilea mesaj transmis în ultimele zile. „Joi, în cadrul unei vizite de lucru la Moscova, am avut o întâlnire constructivă cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu”, a transmis Kadîrov pe canalul său Telegram. „Serghey Kuzhugetovich a identificat noi sarcini care implică îmbunătățirea ulterioară a tacticilor folosite în operațiunea militară specială. Măsurile luate vor face posibilă creșterea semnificativă a eficacității manevrelor ofensive, ceea ce contribuie la desfășurarea operațiunii speciale într-un ritm mai rapid”, a transmis liderul cecenilor.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că Moscova va lovi noi ţinte, dacă Occidentul ar furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune, considerând că livrările actuale de arme au ca scop „prelungirea conflictului”.

Dacă rachete cu rază lungă de acţiune sunt livrate Ucrainei, „atunci vom trage concluziile corespunzătoare şi vom folosi armele (…) pentru a lovi locuri pe care nu le-am vizat până acum”, a spus preşedintele rus, potrivit unor extrase dintr-un interviu care urmează să fie difuzat duminică seara pe postul de televiziune Rossiia-1, scrie AFP.

Aceste declaraţii vin la câteva zile după ce Statele Unite şi-au anunţat decizia de a livra Ucrainei Himars (High Mobility Artillery Rocket System), adică mai multe lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de aproximativ 80 km. Experţii militari subliniază că această rază de acţiune este puţin mai mare decât cea a sistemelor ruseşti similare, ceea ce ar permite forţelor de la Kiev să lovească artileria inamică din afara lor.