Ramzan Kadîrov se laudă că ar fi cucerit Kievul „cu mult timp în urmă”, dar nu i-a permis Putin

Război în Ucraina. Serviciul de Securitate al Ucrainei îl acuză pe liderul cecen Ramzan Kadîrov de "crime de război”.

26 aug. 2022, 22:35

Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, a afirmat că ar fi putut „cuceri Kievul cu mult timp în urmă”, scrie Sky News, care citează corespondentul BBC Francis Scarr.

Kadîrov susține, de asemenea, că Vladimir Putin nu i-a „permis” să cucerească capitala ucraineană. „Aș fi cucerit Kievul cu mult timp în urmă, don. Zelenski și cei ca el ar fi fost într-un subsol, don, ar fi fost deja interogat, don, ca în Mariupol.

Războiul din Ucraina se amplifică, pericol mare pentru Zelenski. Rusia a primit sute de drone din Iran, care a sfidat avertismentul SUA
Ar trebui să-i mulțumiți, don, lui Putin pentru că nu ne-a permis, don, să luăm Kievul, don”, a afirmat Kadîrov, potrivit traducerii corespondentului BBC.

Serviciul de Securitate al Ucrainei îl acuză pe liderul cecen Ramzan Kadîrov de „crime de război”. Liderul cecen a reacționat rapid la acuzațiile instituției și întreabă unde să vină„ pentru a stabili totuși cine este criminal și terorist”, scrie ria.ru.

Potrivit unui anunț al SBU, instituția a adunat dovezi suficiente care demonstrează „crimele de război comise de Ramzan Kadîrov, Daniil Martînov și Hussein Mezhidov”.

Totodată SBU spune că în lunile februarie și martie, Kadîrov „a condus anumite unități, a dat indicații și a audiat rapoarte conducătorilor lor”.

Totodată, liderul cecen Ramzan Kadîrov a venit cu un răspuns acuzațiilor.

„Domnilor! Stabiliți locul unde ar trebui să venim, vom fi fericiți să venim și să aflăm cine este criminalul și cine este teroristul”, spune acesta.

Zelenski: Dacă cineva în Rusia crede că va îngenunchea Europa ca întreg sau Ucraina sau alte ţări, în această iarnă, e un calcul greşit
Kadîrov a adăugat că acceptă tot ceea ce „a făcut în Ucraina” și a menționat, de asemenea, că „ar fi luat demult Kievul, iar Zelenski și alții ca el ar fi deja în subsol interogați.

Pe 21 februarie 2022, președintele rus, Vladimir Putin, a aprobat solicitarea Dumei de a recunoaște independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina. Și liderii celor două regiuni separatiste din Ucraina i-au cerut lui Putin să le recunoască independența. Decizia a venit după o lungă ședință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a ameninţat şi Polonia. ”După Ucraina, dacă se dă ordinul, vom arăta în şase secunde de ce sunteţi voi în stare”

”După Ucraina, dacă se dă ordinul, vă vom arăta în şase secunde de ce sunteţi în stare”, continuă el.

”Ar fi mai bine să vă luaţi armele şi mercenarii şi să vă cereţi în mod oficial scuze ambasadorului nostru”, declară el, referindu-se la stropirea cu un lichid roşu a ambasadorului Rusiei în Polonia la 9 mai. ”Nu vom lăsa asta să treacă, ţineţi minte”, ameninţă liderul cecen.