Ramzan Kadîrov suferă de o boală cruntă. Liderul cecen a chemat la Groznîi un nefrolog din străinătate

Ramzan Kadîrov, 46 de ani, ar avea ceva probleme majore de sănătate, cel mai probabil probleme cu rinichii, a dezvăluit jurnalistul kazah Azamat Maitanov. Alte surse scriu că liderul cecen ar fi fost otrăvit și, din cauză că nu are încredere în medicii moscoviți, a decis să cheme un nefrolog din Emiratele Arabe Unite.

01 mart. 2023, 17:10
Ramzan Kadîrov suferă de o boală cruntă. Liderul cecen a chemat la Groznîi un nefrolog din străinătate

Ramzan Kadîrov suferă de o boală cruntă. Ahmed Zakaiev, reprezentantul cabinetului de miniștri al republicii cecene Icikeria, guvern separatist nerecunoscut care luptă pentru independența față de Federația Rusă, susține că Ramzan Kadîrov este bolnav de multă vreme și chiar a devenit dependent de medicamente, anunţă portalul ucrainean Dialog, citat de Libertatea. Pe de altă parte, liderul cecen ar fi fost otrăvit și a decis să cheme un nefrolog din Emiratele Arabe Unite, pe Yassin Ibrahim El-Shahat, care are 30 de ani de experiență. Domeniul de de expertiză al medicului este nefrologie, dializă, transplant și insuficiență renală acută.

Citeşte şi: Finlanda a început ridicarea ”Cortinei de fier” cu Rusia. Gardul se va întinde pe o distanță de 200 km

Informaţiile apar după ce, pe 17 ianuarie, în timpul unei transmisiuni în direct pe canalul său de Telegram, liderul cecen a afirmat că este bolnav de nimic grav. Anul trecut, jurnaliștii de la Ukrainska Pravda au scris că, în ultimul an, președintele Ceceniei a vizitat Emiratele Arabe Unite de 14 ori.

Citeşte şi: Jens Stoltenberg: Ucraina va deveni membră NATO, dar este o perspectivă „pe termen lung”

Altfel, pe 5 octombrie 2022, în ziua care a împlinit 46 de ani, Ramzan Kadîrov a anunțat că președintele rus Vladimir Putin l-a avansat la gradul de general-colonel, al treilea cel mai înalt din Forțele Armate ale Federației Ruse, după cel de mareșal și de general. La sfârșitul lunii martie, liderul cecen a primit gradul de general-locotenent şi a fost distins, de asemenea, cu cel mai înalt premiu al Federației Ruse, titlul de Erou al Rusiei.