Ramzan Kadîrov: „Trupele cecene sunt mult mai periculoase decât orice armă nucleară”

Kadîrov a spus că posibilitatea încheierii unui armistițiu între Moscova și Kiev a fost ratată, din cauza deciziilor președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski și a anturajului său.

12 oct. 2022, 15:08
Ramzan Kadîrov: „Trupele cecene sunt mult mai periculoase decât orice armă nucleară”

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a susţinut că luptătorii ceceni din cadrul trupelor speciale OMON sunt mult mai periculoşi decât armele nucleare pentru Forțele Armate ale Ucrainei. El a făcut respectiva declaraţie într-o postare de pe canalul său de Telegram, comentând un nou atac lansat asupra Centralei Nucleare Zaporojie. ”Mai bine de o oră, ukrnaziştii bombardează fără discernământ zona de coastă a Enerhodar, zona industrială și Centralei Nucleare Zaporojie. În total au fost lansate 17 obuze de calibru NATO şi nu este foarte clar dacă ţinta naziștilor era centrala nucleară sau trupele cecene OMON, care sunt de fapt sunt mult mai periculoase pentru ei decât orice armă nucleară”, a mai scris Kadîrov. Potrivit acestuia, Centrala Nucleară Zaporojie a fost supusă unor bombardamente masive pe 11 octombrie, scrie Rador.

Alertă aeriană în Ucraina. „Vă rugăm să rămâneţi în adăposturi”. Sirenele de război sună în toată ţara VIDEO

Kadîrov a mai spus că posibilitatea încheierii unui armistițiu între Moscova și Kiev a fost ratată, din cauza deciziilor președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski și a anturajului său. Kadîrov i-a cerut recent lui Zelenski să fugă în vest, în contextul atacurilor cu rachete recente lansate de Rusia asupra Ucrainei. De asemenea, în contextul exploziilor din Ucraina, Ramzan Kadîrov a afirmat că opt ani Kievul a distrus infrastructura Donbasului, a atacat centrala nucleară, a aruncat în aer poduri, a bombardat obiecte importante, iar acum regimul de la Kiev își permite să se plângă. Kadîrov a mai subliniat că acum este sută la sută mulțumit de desfășurarea operațiunii speciale militare ruse din Ucraina.

Ramzan Kadîrov, promovat la gradul de general-colonel de către Putin, al treilea cel mai înalt grad de comandă în ierarhia militară rusă, după cele de general de armată şi mareşal

Liderul autoritarist al Republicii ruse cecene Ramzan Kadîrov anunţă miercuri că a fost promovat la gradul de general-colonel de către preşedintele rus Vladimir Putin, în timp ce forţele ruse suferă înfrângeri în Ucraina, relatează AFP.

”Preşedintele rus mi-a decernat gradul de general-colonel. Decretul a fost publicat (…). Vladimir Vladimirovici m-a informat personal şi m-a felicitat”, anunţă într-o postare pe telegram Ramzan Kadîrov.

Şeful spionajului britanic anunţă epuizarea Rusiei în războiul din Ucraina. „Rămâne deja fără muniție”

Liderul cecen se declară ”imens de recunoscător” pentru ”înalta apreciere a meritelor” sale. Gradul de general-colonel este al treilea cel mai înalt grad de comandă în ierarhia militară rusă, după cele de general de armată şi mareşal.

Ramzan Kadîrov a fost promovat de trei ori general înaintea acestei din urmă promovări – al forţelor militare de interne, al poliţiei şi al Gărzii Naţionale a Ceceniei.

El este criticat de ONG-uri internaţionale cu privire la încălcări grave ale drepturilor omului în Cecenia şi a fost foarte activ în Războiul rus în Ucraina.

Unităţi cecene, inclusiv miliţia personală a lui Kadîrov, care are o reputaţie sinistră, ”kadîrovţî”, luptă în Ucraina alături de militari ruşi.

Kadîrov a anunţat luni că intenţionează să-şi trimită cei trei fii – adolescenţi – să lupte în Ucraina şi a îndemnat la folosirea unor” arme nucleare de putere mică”, în contextul în care trupele ruse se confruntă cu dificultăţi.

El l-a criticat pe alt general-colonel rus, Aleksandr Lapin, însărcinat cu operaţiunile la Lîman, un oraş recucerit recent de către forţele ucrainene, apreciind că acesta nu a furnizat ”comunicările” şi ”muniţia necesară” militarilor angajaţi în apărarea acestui oraş. Kremlinul a lăudat luni ”contribuţia eroică” a lui Kadîrov în ofensiva din Ucraina.