Şeful spionajului britanic anunţă epuizarea Rusiei în războiul din Ucraina. „Rămâne deja fără muniție”

Jeremy Fleming, șeful serviciului de informații britanic, și-a exprimat părerea despre cursul războiului pe care Federația Rusă l-a declanșat împotriva Ucrainei.

12 oct. 2022, 12:30
Şeful spionajului britanic anunţă epuizarea Rusiei în războiul din Ucraina. „Rămâne deja fără muniție”

Război în Ucraina. Potrivit lui Jeremy Fleming, șeful serviciului de informații britanic, Kremlinul începe să se confrunte cu o lipsă de resurse, ca să nu mai vorbim de sprijinul internațional, informează Voice of America.

Reprezentantul serviciului britanic de informații a subliniat că atacul masiv cu rachete al armatei ruse asupra orașelor ucrainene, pe care invadatorii l-au efectuat pe 10 octombrie, a arătat de ce este capabilă Rusia.

Război în Ucraina. Românul Vasile Musteță a căzut pe front la Doneţk. Avea doar 23 de ani

Deși încă poate provoca distrugeri, resursele Rusiei sunt împuținate, iar Ucraina întoarce de fapt cursul ostilităților în favoarea ei, provocând daune grave inamicului pe câmpurile de luptă.

„Rusia, în opinia noastră, rămâne deja fără muniție și cu siguranță rămâne fără prieteni. Prin mobilizarea anunțată, este clar că rămâne și fără soldați”, a spus Jeremy Fleming.

În plus, oficialul GCHQ a adăugat că Federația Rusă și comandanții săi sunt foarte îngrijorați de starea „mașinii” lor militare.

Război în Ucraina. Cum arată după 24 de ore o intersecție din Kiev făcută praf de rachetele rușilor. Imaginile au ajuns virale

 

În mai puțin de 24 de ore de când o rachetă rusească a făcut un crater adânc în mijlocul uneia dintre cele mai mari intersecții din Kiev, carosabilul a și fost reparat.

Alertă nucleară, ruşii bombardează masiv de lângă centrala de la Zaporojie VIDEO

Jurnaliștii ucraineni au publicat pe Twitter fotografii în care se vede cum pe locul craterului respectiv a apărut un petic de asfalt proaspăt.

Ucrainenii transmit un mesaj de reziliență, reparând practic peste noapte paguba provocată de racheta care a costat cel mai probabil câteva milioane de euro. În mesajul său de aseară președintele Zelenski le-a spus ucrainenilor că peste tot în țară lucrările de reparații se desfășoară rapid și eficient.

Valul de bombardamente de luni dimineața a țintit infrastructura civilă și a lăsat numeroase localități fără apă și curent.