Randamentul obligaţiunilor în euro ale României a scăzut după emisiunea de obligaţiuni în dolari

Randamentul obligaţiunilor în euro ale României şi costul de asigurare împotriva riscului de default au scăzut miercuri, după emisiunea de obligaţiuni în dolari de marţi.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 15:36
Randamentul obligaţiunilor în euro ale României a scăzut după emisiunea de obligaţiuni în dolari

Randamentul obligaţiunilor în euro scadente în 2018 a scăzut cu 0,18 puncte procentuale, la 6,29% până la 12:54, ora Bucureştiului, şi se îndreaptă către cel mai mare declin pe parcursul unei zile din mai 2010, transmite Bloomberg.

Costul asigurării datoriei pe cinci ani împotriva riscului de neplată prin contracte CDS (credit default swap) a coborât cu 0,07 puncte procentuale, la 3,92 puncte, şi se află sub cel al Sloveniei, de 3,98 puncte, potrivit datelor CMA. Slovenia, membră a zonei euro, este evaluată cu ratinguri mai ridicate de agenţiile de evaluare financiară.

România a vândut, marţi, obligaţiuni pe zece ani cu un randment de 6,875%, cererea din partea investitorilor fiind de aproape 7 miliarde de dolari, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Bogdan Drăgoi.

Randamentul obligaţiunilor în euro cu maturitate în 2018 este în declin cu 0,43 puncte procentuale faţă de sfârşitul anului trecut. Ratele CDS, care coboară odată cu îmbuătăţirea percepţiei privind bonitatea unui emitent, au coborât cu 0,57 puncte în acest an, potrivit CMA.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului 2010 programul de emisiuni MTN pe piaţa internaţională pe o perioadă de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. În prima emisiune a programului, Finanţele au atras la începutul lunii iunie a anului trecut 1,5 miliarde euro din vânzarea de obligaţiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.