Rapid, fără preşedinte. Constantin Zotta a demisionat

Problemele Rapidului se adâncesc tot mai tare, iar acum inclusiv preşedintele executiv Constantin Zotta a părăsit corabia.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 18:40
Rapid, fără preşedinte. Constantin Zotta a demisionat

Constantin Zotta a declarat, marţi, că a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al FC Rapid. El va mai rămâne, însă, la club încă 60 de zile, conform clauzei din contract privind preavizul.

„Am demisionat de la Rapid, chiar cred că am dus destul de multe. La finalul turului mi-am depus demisia, însă am obligaţia contractuală de a mai sta 60 de zile. Un administrator judiciar administrează acum clubul, el negociază şi cu jucătorii. Dacă aveam 2 milioane de euro, probabil nu mai intram în insolvenţă„, a spus Zotta.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. Instanţa a numit-o administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. Conform anunţului făcut, la 5 decembrie, de preşedintele CA, Ion Taban, gruparea giuleşteană a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt către acţionarul majoritar George Copos şi către firmele acestuia. Copos a anunţat că este dispus să renunţe la o mare parte din suma pe care o are de încasat pentru a scoate clubul din criză.