Rapid pune presiune înaintea barajului: E aberant să luptăm cu o echipă care a retrogradat

Nicolae Cristescu, noul finanţator al clubului Rapid Bucureşti, a declarat marţi că meciul de baraj cu Concordia Chiajna, pentru menţinerea în Liga I, este o aberaţie.

09 iul. 2013, 13:22
Rapid pune presiune înaintea barajului: E aberant să luptăm cu o echipă care a retrogradat

Nicolae Cristescu, care a preluat luni Rapidul, alături de asociatul său Adrian Zamfir, a declarat, la Digi Sport 3, că lotul giuleştenilor este deja conturat pentru barajul programat pe 13 iulie pe stadionul Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Chiar nu înţeleg de ce s-a ajuns aici, Rapid şi-a câştigat pe teren dreptul de a juca în prima divizie. Trebuie să primeze criteriul sportiv, nu celelalte. Nu e o întrecere între bănci, să primeze criteriul economic. Mi se pare aberant să luptăm cu o echipă care a retrogradat, ca să rămânem în prima divizie.

Actele sunt semnate. În câteva zile trebuie să punem la punct echipa, care va conta extrem de mult în această calificare. Lotul este stabilit, avem câţiva jucători noi, dar baza este Daniel Pancu. El e sufletul acestei echipe şi contăm mult pe valoarea lui”, a declarat Cristescu, citat de Agerpres.

Noul finanţator a precizat că preluarea Rapidului aduce o mare bucurie pentru suporterii rapidişti.

Aseară în jurul orei 11,00, s-a semnat contractul, contract semnat de toată suflarea rapidistă şi nu numai, pentru că Rapid e un brand al României. Cei de la Dinamo şi cei de la Steaua, care sunt oameni serioşi, regretau când au aflat că Rapid se poate desfiinţa sau poate juca în liga secundă. E o bucurie imensă pentru suporterii rapidişti, pe care i-am simţit alături de noi în toată această perioadă.

Sunt rapidist de mic, am fost probabil primul sponsor al Rapidului. Am fost născut lângă podul Grant, locuiesc acolo şi de aceea am făcut acest efort deosebit, împreună cu asociatul meu, Adrian Zamfir. Nu voi mai spune nimic de domnul Copos, am avut nişte divergenţe mari, dar s-a rezolvat totul. Aseară, credeţi-mă că am acceptat nişte condiţii greu de acceptat. Dacă se mai amâna o zi, două, exista riscul unei catastrofe. Nu se mai putea face nimic”, a adăugat Nicolae Cristescu.

Citeşte şi Mircea Lucescu: Mă aşteptam ca George Copos să vândă clubul, nu mai suporta presiunea