Rapid scapă de George Copos. Vânzarea echipei se va oficializa până luni

Publicat: Marţi, 11 Iunie 2013 20:23 // Actualizat: Marţi, 11 Iunie 2013 20:23 // Sursa: Mediafax

Omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat, marţi seară, după întâlnirea cu acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, că s-a înţeles cu acesta în privinţa preluării clubului, urmând ca vineri sau luni să se oficializeze tranzacţia.

"A fost o întâlnire importantă, s-au rezolvat foarte multe din problemele apărute pe parcursul negocierilor. Eu şi asociatul meu ne-am înţeles cu domnul Copos din toate punctele de vedere, în proporţie de sută la sută. Deocamdată nu s-a semnat nimic pentru că sunt foarte multe acte de rezolvat. Dar vineri sau luni se oficializează totul. Nu cred că vor fi probleme. Dânsul a făcut foarte multe concesii şi cred că pot să spun de luni că sunt noul patron al clubului", a declarat Nicolae Cristescu, după o întâlnire cu George Copos de aproape trei ore.

Cristescu nu a vrut să dezvăluie numele celuilalt asociat, spunând doar: "Eu şi asociatul meu", însă, conform presei sportive, numele acestuia ar fi Adrian Zanfir, de asemenea om de afaceri.

De asemenea, înainte ca Nicolae Cristescu să discute cu jurnaliştii, Copos a fost întrebat dacă situaţia s-a rezolvat, iar el a răspuns: "Cred că da. Vă spune mai multe domnul Cristescu".

Citeşte şi Copos: Echipa rămâne la Pro Rapid, baza va fi cesionată noilor investitori ai clubului

George Copos negociază vânzarea clubului Rapid către omul de afaceri Nicolae Cristescu şi asociaţii acestuia. Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 iul 04:34
...s-a înţeles cu acesta în privinţa preluării clubului, urmând ca vineri sau luni să se oficializeze tranzacţia. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H