Raport al serviciilor secrete ale Moscovei, picat în mâna ucrainenilor: Rusia are nevoie de 5 milioane de soldaţi pentru a câştiga războiul

Serviciile secrete ruseşti au întocmit un raport intitulat ”Concluziile războiului împotriva NATO din Ucraina” care evidențiază principalele probleme ale forțelor Moscovei în războiul din Ucraina, inclusiv incapacitatea comandanților de a face față situației.

26 nov. 2022, 12:41
Raport al serviciilor secrete ale Moscovei, picat în mâna ucrainenilor: Rusia are nevoie de 5 milioane de soldaţi pentru a câştiga războiul

Documentul, care a fost interceptat de serviciile secrete ale Ucrainei, dezvăluie, printre alte informaţii sensibile, faptul că regimul lui Putin are nevoie de 5 milioane de soldați pentru a obține victoria.

Acest aspect sugerează că Rusia ar putea impune un alt ordin de mobilizare pentru a-și completa necesarul de militari care luptă în războiul din Ucraina, potrivit IB Times, citat de Ziare.com.

Oleksiy Gromov, șeful adjunct al Serviciului de Informații din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că Rusia a distribuit personalului său militar un document intitulat „Concluziile războiului cu NATO în Ucraina”. În raport s-ar fi subliniat faptul că Rusia trebuie să mobilizeze cinci milioane de soldați pentru a câștiga războiul.

„O parte din această capodoperă (documentul confidențial-n.a.) evidențiază, printre altele, principalele probleme ale forțelor de ocupație ruse, inclusiv incapacitatea comandanților de a comanda personal în trupe, starea nesatisfăcătoare de disciplină și antrenament pentru luptă, vechimea armelor și a echipamentului militar, imposibilitatea comandanților de a lua decizii fără acordul obligatoriu al comandamentului”, a spus Gromov.

Citeşte şi: Mesajul lui Putin pentru comandanţii militari: „Să asigurăm în timp util forţele noastre armate cu tot ceea ce este necesar”

„Documentul mai precizează că nu a existat un astfel de război de mai bine de 80 de ani, iar pentru ca Rusia să obțină victoria, componența numerică a armatei sale ar trebui să fie de aproximativ 5 milioane de militari”, a adăugat el.

Gromov a remarcat că, pe baza numărului estimat de personal militar rus, Kremlinul ar putea solicita în curând un alt val de mobilizare pentru a satisface aceste cifre. El a mai sugerat că Rusia ar putea introduce legea marțială în țară în viitorul apropiat.

Informațiile făcute de Gromov nu au putut fi verificate din surse independente. Raportul Serviciilor de Informații din Ucraina vine la câteva zile după ce purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a negat că Kremlinul ia în considerare lansarea unui al doilea val de mobilizare pe fondul numărului tot mai mare de morți din Moscova în războiul din Ucraina.

O mobilizare parțială din septembrie ordonată de Vladimir Putin a însemnat chemarea a aproximativ 300.000 de rezerviști ruși pentru a sprijini armata țării în Ucraina.

Citeşte şi: Zelenski îl critică pentru prima dată pe Vitali Kliciko, primarul Kievului: „Vă rugăm să fiţi atenţi. Ne aşteptăm la muncă de calitate de la primărie”