Raport ANCOM: Cât au vorbit românii la telefonul fix, anul trecut

Românii au vorbit la telefonul fix, în medie, o oră şi 30 de minute pe lună, în 2013, iar numărul de abonaţi la acest tip de servicii a ajuns la 4,04 milioane, în creştere cu 1% comparativ cu anul anterior, arată Raportul anual publicat, luni, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

14 apr. 2014, 11:44
Raport ANCOM: Cât au vorbit românii la telefonul fix, anul trecut

Pe piaţa serviciilor de telefonie fixă numărul de linii de acces a crescut uşor, ajungând la 4,7 milioane (+2% anual), rezultat datorat, în principal, majorării numărului de linii corespunzătoare abonaţilor persoane juridice (+9%).

În anul 2013 s-a vorbit la telefonul fix, în medie, o oră şi 30 de minute pe lună, mai puţin cu 7 minute faţă de anul 2012, un apel având o durată medie de 3 minute şi 14 secunde, potrivit Raportului ANCOM.

Citeşte şi Cât vorbesc românii la telefon şi cât trafic de internet consumă

Numărul de abonaţi la servicii de telefonie fixă era de 4,04 milioane, fiind relativ constant faţă de sfârşitul anului 2012 (+1%), iar rata de acoperire a telefoniei fixe la 100 de gospodării se situa la 51%, la sfârşitul anului 2013.

Traficul realizat de către utilizatorii finali prin intermediul reţelelor publice fixe a continuat tendinţa descendentă şi pe parcursul anului 2013, ajungând la aproximativ 5,1 miliarde minute (-7% anual). Totodată, traficul în propria reţea fixă a înregistrat o scădere anuală de aproximativ 14% (până la 2,5 miliarde minute), în timp ce traficul către alte reţele fixe a înregistrat o scădere de 5% (până la aproximativ un miliard de minute).

În acelaşi timp, traficul către reţelele mobile a înregistrat o creştere de 6% (până la 1,3 miliarde minute), iar traficul către reţele din afara României o creştere de 9% (până la 0,3 miliarde minute), conform ANCOM.

Citeşte şi Veste bună pentru români: Scad tarifele la convorbirile telefonice


loading...