Raport Comisia Manda: Raportul de incompatibilitate a lui Iohannis, făcut pe baza unei note SRI transmisă către ANI

Comisia parlamentară de control a activităţii SRI a publicat joi concluziile unei anchete în legătură cu relația SRI-ANI. Din raport reiese că dosarele de incompatibilitate în care au fost judecați actualul președinte Klaus Iohannis și actualul director al SRI, Eduard Hellvig, au fost făcute pe baza unor note informative transmise de SRI către Agenția Națională de Integritate în scopul influențării carierei politice a celor doi, ceea ce ar reprezenta activitate de poliţie politică.

RomaniaTV.net
18 apr. 2019, 13:37
Raport Comisia Manda: Raportul de incompatibilitate a lui Iohannis, făcut pe baza unei note SRI transmisă către ANI

În raportul comisiei conduse de Claudiu Manda se susţine că SRI a intervenit în viaţa politică, sesizând ANI cu privire la o posibilă stare de incompatibilitate a luiKlaus Iohannis în momentul în care acesta s-alansat în politică la nivel naţional.

„Din datele transmise de SRI în urma unor verificări interne, Serviciul avea informația referitoare la o posibilă stare de incompatibilitate a domnului Klaus Werner Iohannis încă din luna ianuarie 2013. În data de 20 februarie 2013, în ziua în care domnul Klaus Werner Iohannis s-a înscris în PNL, această notă a plecat de la SRI către ANI, ceea ce denotă un mod de lucru viciat, menit să influențeze viața politică, deoarece decidentul la acest nivel privind transmiterea de informații către ANI se regăsea în persoana lui George Maior. Ulterior transmiterii notei de la SRI, în luna martie au existat 4 informări ale ANI către Klaus Werner Iohannis, urmat de comunicatul de presă al ANI din data de 24.04.2013 și de declanșarea procedurilor cu privire la starea de incompatibilitate în care s-a aflat încă din anii 2009 și 2010”, se arată în raportul Comisiei SRI. 

Şi în cazul lui Eduard Hellvig, actual şef SRI, serviciul a procedat la fel, transmiţând o notă privind o eventuală incompatibilitate a lui Hellvig, pe atunci ministru al Dezvoltării, se mai precizează în raportul comisiei.

Una dintre concluziile raportului este că „servicul condus de domnul George Maior a acţionat vădit pentru influenţarea vieţii politice în România, împiedicând astfel procesul democratic alRepublicii.

RomaniaTV.net a solicitat o reacţie de la SRI, pe care o vom publica imediat ce o vom primi.

Citeşte integral Raportul ataşat


loading...