Raport ING Bank: Decizia CCR nu va avea efecte pozitive în piaţă, indiferent de rezultat

Decizia Curţii Constituţionale privind referendumul nu va avea efecte pozitive indiferent de rezultat, o eventuală invalidare a scrutinului urmând să intensifice tensiunile politice, în timp ce validarea votului popular ar duce la alegeri prezidenţiale, însoţite de posibile derapaje fiscale.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 14:14
Raport ING Bank: Decizia CCR nu va avea efecte pozitive în piaţă, indiferent de rezultat

„Revenirea la putere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu ar intensifica probabil luptele politice. Validarea referendumului, care ar conduce la demiterea sa, ar declanşa alegeri prezidenţiale anticipate, ar creşte nivelul potenţialelor derapaje fiscale şi, mai mult, ar putea atrage noi critici din exterior”, notează Vlad Muscalu, senior economist la ING Bank.

În plus, în eventualitatea în care Curtea Constituţională nu va anunţa marţi o decizie privind validitatea referendumului, atmosfera de incertitudine se va prelungi, cu efecte negative asupra pieţei, scrie ECONOMICA.NET.

ING precizează că această a treia variantă este şi cea mai probabilă, din moment ce o decizie ar avea nevoie de o majoritate de şase voturi, dintre cei nouă judecători ai Curţii.

Citeşte mai multe detalii despre raportul ING Bank privind decizia Curţii Constituţionale pe economica.net.