RAPORT ÎNGRIJORĂTOR. În mai puţin de 20 de ani planeta ar putea rămâne fără APĂ POTABILĂ şi HRANĂ

Experţii Fundaţiei Mondiale pentru Mediu avertizează omenirea că până în 2030 am putea să rămâne fără apă potabilă şi hrană.

07 iun. 2014, 10:06
RAPORT ÎNGRIJORĂTOR. În mai puţin de 20 de ani planeta ar putea rămâne fără APĂ POTABILĂ şi HRANĂ

Experţii Fundaţiei Mondiale pentru Mediu avertizează că dacă omenirea va continua să risipească apă şi hrană cu aceeaşi viteză, în 2030 vom avea nevoie de două planete ca să trăim.

Creşterea populaţiei şi urbanizării ameninţă întreaga plantă. Potrivit specialiştilor, vom rămâne fără apă potabilă şi fără pământ fertil. 

Şi experţii ONU au avertizat populaţia în nenumărate rânduri despre pericolele care ameninţă omenirea, printre care şi încălzirea globală.

„Nu mai putem fi ignoranţi. De exemplu, generaţia britanică de acum 30 de ani a poluat aerul, pământul, din ignoranţă. Acum, ignoranţa nu mai este o scuză bună. Ştim asta”, declarau reprezentanţii ONU.

CITEŞTE ŞI Un al doilea Pământ: Cercetătorii au descoperit o planetă care ar putea găzdui viaţă

Potrivit ONU, oraşele se vor răspândi, iar în locul terenurilor agricole vor răsări metropole. Desigur, asta înseamnă locuri mai puţine pentru cultivarea hranei.

Suprapopularea planetei este de asemenea un alt aspect extrem de important. La fiecare cinci zile, în lume se nasc un milion de copii. Astfel s-a ajuns ca populaţia globului să fie acum de zece ori mai mare decât în urmă cu 400 de ani. Nu doar atât, peste 15 ani, populaţia Terrei va fi de 9 miliarde de locuitori. Un lucru extrem de îngrijorător, dat fiind faptul că în acest moment, cele 7,2 miliarde de oameni care populează planeta consumă cu o viteză de 50% mai mare decât cea de regenerare a Pământului.

VEZI ŞI Godzilla spaţială: O planetă de 17 ori mai masivă decât Pământul, descoperită de astronomi