Raport revoltător al Pentagonului: Rămăşiţe ale victimelor de la 11 septembrie, aruncate la gunoi

Raport revoltător al Pentagonului. Mai multe rămăşiţe umane ale victimelor atentatelor din 11 septembrie din Statele Unite au ajuns la groapa de gunoi.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 08:55
Raport revoltător al Pentagonului: Rămăşiţe ale victimelor de la 11 septembrie, aruncate la gunoi

Vinovată ar fi baza aeriană din Dover, care a mai fost criticată şi în noiembrie pentru gestionarea deficientă a rămăşiţelor umane aparţinând soldaţilor morţi în Irak şi Afganistan. Atunci o parte din rămăşiţe au fost pierdute sau încurcate, iar altele au ajuns într-o groapă de gunoi din Virginia.

Mai multe rămăşiţe provenind de la atentatul asupra Pentagonului şi de la locul unde s-a prăbuşit un avion la Shanksville, la 11 septembrie 2001, au fost trimise la o groapă de gunoi. Odată incinerate, aceste resturi au fost plasate în containere sigilate care au fost livrate unui subcontractant responsabil cu tratarea deşeurilor medicale, a explicat generalul în rezervă Jhon Abizaid cel care coordonează ancheta legată de morga militară din baza aeriană Dover.

Forţele aeriene îşi acceptă „responsabilitatea şi vina” pentru gestionarea deficientă a rămăşiţelor soldaţilor americani şi ale victimelor atentatului din 11 septembrie descoperită la Dover.

Casa Albă a reacţionat dur, denunţând gestionarea „inacceptabilă” a rămăşiţelor la Dover şi declarându-se „profund preocupată”.Preşedintele Barack Obama susţine ferm eforturile depuse de Pentagon pentru a implementa schimbări profunde astfel încât acest gen de incidente să nu se mai producă niciodată, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Jay Carney, într-un comunicat.