RAPORT SCANDALOS al Romatsa, despre accidentul din Apuseni: RĂNIŢII sunt VINOVAŢI

Romatsa a transmis un raport către Ministerul Transporturilor, în care spune că vina pentru durata mare a operaţiunilor de căutare şi salvare, după prăbuşirea avionului cu medici, în Munţii Apuseni, aparţine răniţilor, potrivit România TV. Mai mult, şefii din Romatsa au spus că găsirea victimelor nu a durat mult, după standardele internaţionale.

03 feb. 2014, 15:53
RAPORT SCANDALOS al Romatsa, despre accidentul din Apuseni: RĂNIŢII sunt VINOVAŢI

Raportul depus de Romatsa la Ministerul Transporturilor în urmă cu o săptămână, conţine o serie de justificări pentru lipsa de reacţie a companiei după accidentul din Munţii Apuseni. Victimele tragediei sunt acuzate că au întârziat căutările pentru că şi-au sunat rudele sau organizaţii care nu avea atribuţii în căutarea şi salvarea victimelor accidentului.

Imediat după producerea accidentului, supravieţuitorii au sunat diverse persoane private care, la rândul lor, au apelat organizaţii fără atribuţiuni pe linia căutării şi salvării, ceea ce a creat confuzii în prima jumătate de oră de la accident„, se arată în raportul Romatsa.

Mai mult, potrivit aceluiaşi document, operaţiunea de căutare a victimelor din Munţii Apuseni a durat sub media duratelor pe plan internaţional. „Numai condiţiile extrem de vitrege au făcut ca această căutare la sol să dureze mult, dar sub media duratelor unor astfel de misiuni prezentate în statistici de către publicaţiile de specialitate„.

Raportul Romatsa este contrazis de un raport al Guvernului, care acuză Romatsa de lipsă de reacţie, după ce au văzut că avionul a dispărut de pe radare.

CITEŞTE ŞI: Decizie de ULTIMĂ oră luată de medici pentru supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni