Raportul de ţară al Comisiei Europene precizează că în România corupţia continuă să fie o problemă majoră

Publicat: Miercuri, 26 Februarie 2020 18:08 // Actualizat: Miercuri, 26 Februarie 2020 18:08 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană a dat publicităţii raportul de ţară pentru România, iar acesta arată că încă avem mari probleme cu corupţia, dar sunt şi domenii în care s-au făcut "progrese limitate".

"Corupţia continuă să fie o problemă majoră pentru mediul de afaceri din România. În timp ce guvernul susţine în prezent măsurile de prevenire şi sancţionare a corupţiei, România întâmpină dificultăţi importante în reluarea progreselor în lupta împotriva corupţiei, în urma daunelor produse în anii trecuţi prin intermediul amendamentelor legislative şi a presiunilor continue asupra instituţiilor judiciare", se arată în raportul Comisiei.

Un alt domeniu care a stagnat, conform raportului, este sistemul public de sănătate, care, coroborat cu fenomenul migraţiei, duce la o îmbătrânire accelerată a populaţiei.

"Starea de sănătate a populaţiei se menţine sub media Uniunii Europene, cheltuielile alocate sănătăţii sunt scăzute şi concentrate pe îngrijirea pacienţilor. Îmbătrânirea populaţiei şi migraţia exercită presiuni tot mai mari asupra sustenabilităţii sistemului de sănătate", punctează raportul CE.

Vestea bună adusă de raport este că economia românească continuă să crească, chiar dacă într-un ritm mai lent decât în anii precedenţi.

"Creşterea reală a PIB a rămas solidă în 2019, cu un ritm de 4,1%, susţinut de consumul privat, dar şi de investiţii. Potrivit estimărilor, creşterea va încetini la 3,6% în 2020 şi la 3,3% în 2021, din cauza producţiei industriale mai scăzute şi a scăderii cererii externe", se arată în raportul CE.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană corupţie creştere economică raport de ţară
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H