RAPORTUL final al INML: ADN-ul Alexandrei a fost găsit în cenuşa din butoi. Cumpănaşu anunţă contraexpertiză

DIICOT a primit raportul INML despre cenuşa găsită în butoiul din curtea ororilor. Din păcate, ADN-ul Alexandrei Măceşanu a fost găsit şi în dinţii din butoi

02 sept. 2019, 12:05

UPDATE: „Aceste rezultate finale ne permit acum să cerem contraexpertiză, raportul final conţine doar mai multă hârţogărie. MĂ adresez DIICOT să obţinem ordonanţa să cerem expertiza internaţională, nu e vorba de neîncredere, ci de certitudinea unei familii ca îşi plânge colpilul lor, nu al altora”, a declarat Alexandru Cumpănaşu imediat după anunţul DIICOT.

Raport INML transmis DIICOT arată că  dinții din butoiul lui Dincă aparțin Alexandrei cu o probabilitate de 99,93%. În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M.

Descoperire ULUITOARE în Casa Groazei din Caracal. S-au găsit noi pete de sânge care nu sunt nici ale Alexandrei, nici ale Luizei

Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin. 

De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%.