RAR, avertisment pentru şoferii care îşi repară maşinile în ateliere neautorizate:”Riscaţi să primiţi o pseudoreparaţie care poate fi un pericol pentru securitatea voastră în trafic”

Registrul Auto Român este cu ochii pe atelierele auto neautorizate. Inspectorii RAR îi avertizează pe şoferi că reparaţiile pe care aceştia le fac în locurile respective le pot pune viaţa în pericol.

11 mai 2022, 13:55
RAR, avertisment pentru şoferii care îşi repară maşinile în ateliere neautorizate:”Riscaţi să primiţi o pseudoreparaţie care poate fi un pericol pentru securitatea voastră în trafic”

RAR, avertisment pentru şoferii care îşi repară maşinile în ateliere neautorizate. În ultimele trei luni au fost controlate peste 1000 de service-uri din toată ţara, iar inspectorii au găsit o mulţime de probleme.

RAR, controale de amploare în service-urile din ţară. S-au dat amenzi uriaşe

Citeşte şi Codul rutier se modifică din nou. România introduce noi reguli privind circulaţia pe drumurile publice pentru anumite categorii de vehicule

“Registrul Auto Român este cu ochii pe cei care prestează activităţi de reparaţii auto, însă o fac în afara legii şi în condiţii care nu pot garanta siguranţa lucrărilor de reparaţie.

Aproape 1000 de ateliere de reparaţii din toată ţara au fost controlate de inspectorii RAR în ultimele 3 luni, în cadrul unor acţiuni complexe. Sancţiunile au depăşit un milion de lei ”, anunţă reprezentanţii RAR.

Iată ce probleme au fost găsite :

– efectuarea de activităţi de reparaţii fără autorizaţie tehnică;

– efectuarea inspecţiei finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparaţii (una dintre condiţiile legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie a autovehiculului, ulterior intervenţiei asupra unui autovehicul);

– păstrarea şi respectarea condiţiilor iniţiale de autorizare;

– prestatorii de servicii care nu au pregătirea necesară de a interveni la sistemele de securitate ale autovehiculului.

RAR atrage atenţia că reparaţiile efectuate în ateliere care nu respectă legea sunt calea cea mai sigură spre riscul de a primi servicii de o calitate îndoielnică. Dacă alegeţi să vă reparaţi maşina pe principiul “ieftin şi rapid”, într-o unitate improvizată, reţineti că nu aveţi cum să verificaţi calitatea reparaţiilor făcute, dar vă scad şi şansele de a putea rezolva pe cale amiabilă eventualele inconveniente cauzate de calitatea slabă a lucrărilor.

”Evitaţi să mergeţi pe recomandarea unui prieten când vreţi să vă reparaţi maşina. Verificaţi cu prioritate ca service-ul să fie autorizat. În caz contrar riscaţi să primiţi o pseudoreparaţie care poate fi un real pericol pentru securitatea voastră în trafic. Intervenţiile în sisteme de siguranţă ale autovehiculului sunt complexe şi necesită obligatoriu piese şi componente omologate”, a declarat Mihai Dogărescu – Şef Departament Supraveghere Piaţă – RAR.

Reprezentanţii Registrului Auto Român anunţă că aceste controale au rolul de a stabili o stare de normalitate şi legalitate în sfera serviciilor oferite posesorilor de autovehicule şi de a-i încuraja să intre în legalitate pe cei care desfăşoară activităţi de reparaţii în mod neautorizat.

De asemenea, inspectorii RAR recomandă ca achiziţiile de componente auto din mediul online să se facă din surse sigure iar piesele să fie omologate. Vânzătorul trebuie să ofere garanţie pentru produsele comercializate. Conform reglementărilor europene, în cazul în care piesele respective nu se potrivesc, cumpărătorul are dreptul să le returneze, evident fără ca acestea să prezinte urme de uzură.

Citeşte şi Atenție, șoferi! Aceste mașini, la un pas de a fi interzise în România! Anunțul făcut de autorități