Rareş Bogdan a cerut în plenul PE primirea României în spaţiul Schengen: „De ce sunt sunt pedepsiţi românii?”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a susţinut intrarea României în spaţiul Schengen şi a afirmat că nu înţelege de ce românii sunt pedepsiţi.

18 iun. 2020, 14:52
Rareş Bogdan a cerut în plenul PE primirea României în spaţiul Schengen: „De ce sunt sunt pedepsiţi românii?”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a cerut joi în plenul Parlamentului European ca România să fie primită în spaţiul Schengem subliniind că preşedintele şi Guvernul sunt actori care susţin „în forţă” valorile statului de drept. „De ce sunt pedepsiţi românii, deşi sunt cei mai pro-europeni?”, a mai afirmat acesta. 

“Primirea României în spațiul Schengen nu este un moft. Constat cu tristețe că aproape singura legătură a României cu spațiul Schengen este că furnizează muncitori sezonieri. Ei nu beneficiază de standardul de sănătate și siguranță din statul membru unde muncesc, dar asta vom dezbate imediat. Este inadmisibilă blocarea intrării României în spațiul Schengen, deși îndeplinește criteriile tehnice de aderare încă din 2011. Totuși, este ținută la ușă deși este un furnizor de euro-optimism. Dezbatem astăzi despre un spațiu Schengen funcțional, dar refuzăm să îl consolidăm, iar asta pentru că state ca Olanda, în frunte cu premierul ei, se opun nejustificat de ani de zile intrării României în spațiul Schengen. Apropo, îl invit pe domnul Mark Rutte să verifice portul Rotterdam pe traficul de țigări și evaziunea fiscală. România are un președinte și un guvern PPE, pro-europene și susținătoare în forță ale statului de drept. Mă întreb: de ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii, deși sunt cei mai pro-europeni din Uniunea Europeană?”, a susținut Rareș Bogdan, într-o intervenție avută în cadrul unei dezbateri privind situația spațiului Schengen în contextul pandemiei de COVID-19, conform caleaeuropeana.ro. 

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a făcut apel la statele membre ale Uniunii Europene să întreprindă paşii necesari pentru primirea Croaţiei, Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen, într-o rezoluţie votată anterior şi care va fi supusă votului sesiunii plenare a Parlamentului European din perioada 17-19 iunie.

loading...