Rareş Bogdan a dezvăluit ce l-a rugat Klaus Iohannis: „Un singur lucru”

Prim-vicepreședintele PNL continuă disputa cu Ludovic Orban, dar cu un ton mult mai rezervat, anunţând un armistiţiu până la congresul din toamnă

22 ian. 2021, 08:14
Rareş Bogdan a dezvăluit ce l-a rugat Klaus Iohannis: „Un singur lucru”

Rareş Bogdan dezminte zvonurile potrivit cărora Klaus Iohannis s-ar fi implicat în scandalul din PNL. Bogdan regretă în continuare că a folosit o expresie prea contondentă când a făcut referiri la Ludovic Orban, însă spune că nu-i pare rău de ceea ce a declarat. El spune că Iohannis a avut o singură rugăminte pentru reprezentanții PNL: „Reparați ce au făcut cei de la PSD. Ocupați-vă serios de guvernare! Guvernați bine România! Modernizați România!”

„Nu-mi pare rău absolut deloc de ce am zis. A fost o analiză. Dar vă spun ceva. Regret strict exprimarea. În frumoasa limba română există variante. A fost cea mai plastică formulă ca să exprim ce am avut de zis.

Dacă discutam de demisie puteam să zicem imediat după europarlamentare. Eu n-am vorbit de un om sau o situație care să mă privească în mod direct.

Spre deosebire de fostul președinte Traian Băsescu, președintele Iohannis nu procedează în acest fel (n. r.: referitor la intervenția președintelui în chestiunile interne din PNL). Chiar dacă foștii mei colegi din media cred asta, nu o face. Un singur lucru ne roagă președintele: reparați, reparați ce au făcut cei de la PSD. Ocupați-vă serios de guvernare! Guvernați bine România! Modernizați România!

Rareş Bogdan a revenit şi cu privire la candidatura sa. „Nu se pune problema să candidez (n.r.: la congresul PNL din toamnă). Nu e vorba de mine. Deja am obținut ceva: o transparentizare”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

După ce i-a cerut demisia șefului PNL, Ludovic Orban, în spațiul public a apărut scenariul potrivit căruia Rareș Bogdan se pregătește pentru preluarea funcției de președinte al liberalilor.

Prim-vicepreședintele PNL infirmă această variantă. Rareș Bogdan a declarat că nu se pune problema ca el să candideze pentru șefia PNL-ului.

Rareş Bogdan regretă că a spus despre Ludovic Orban că „i s-a umflat capul”: E un limbaj mai de stradă. E singurul lucru din interviu pe care îl regret
„Nu se pune problema unei candidaturi. Congresul e abia în septembrie, repet, nu este vorba despre mine. Eu mă simt foarte bine aici. Așa că pot să sprijin pe oricine, important este să nu existe derapaje de la democrația internă”, declarat, la Digi 24, Rareș Bogdan.

„Nu îmi pare rău deloc de ce am spus. A fost o analiză. Cred că în toată emisiunea aceea dacă regret ceva, regret strict exprimarea. Nu mă caracterizează. Eu cred că democrația funcțională este garanția că nu vor exista derapaje în situația românească”, a mai spus Bogdan.