Rareş Bogdan, apel către USR-PLUS: „Nu poţi sta în revoluţie continuă ca Che Guevara sau ca Pinochet”

Vicepreşedintele PNL susţine că trebuie să continue Coaliţia de dreapta, dar cu unele costuri pentru USR PLUS, deoarece ei au provocat o situație nedorită pentru România. În locul Fondurilor Europene, Rareş Bogdan le oferă ministerul Culturii.

14 sept. 2021, 08:18
Rareş Bogdan, apel către USR-PLUS: „Nu poţi sta în revoluţie continuă ca Che Guevara sau ca Pinochet”

Rareş Bogdan susţine că liberalii vor continua să guverneze în orice condiții. Coaliția de guvernare trebuie să continue, dar cu unele costuri pentru USR PLUS, a declarat, luni, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL. Acesta consideră că USR PLUS este vinovat de actuala criză politică în care se găsește România. El a insistat că partidul trebuie să revină la guvernare deoarece „nu poți sta în revoluție continuă ca Che Guevara sau ca Pinochet”.

Întrebat cum vede criza politică, Rareș Bogdan a răspuns: „La noi e simplu, continuarea coalitiei cu USR PLUS dar cu unele costuri pentru ei, pentru ca au provocat, din cauza incapatanarii si a radicalismului, o situatie nedorita pentru Romania, in prag de incepere a anului scolar, in plin val patru de pandemie, in pline scumpiri pe energie, pe o situatie in care urmeaza sa semnam PNRR si blocajul pe care au incercat sa-l genereze pe abandonarea zonei rurale in favoarea exclusiv a urbanului, pentru ca planul de investitii Anghel Saligny este destinat comunelor si Consiliilor Judetene”.

Rareș Bogdan vede realitatea. Cât de mult sunt afectate partidele aflate la putere după scandalul din coaliție: Norocul nostru e că nu avem alegeri la primăvară. Ar fi un dezastru!

Rareş Bogdan a precizat apoi că nici nu se pune problema ca liberalii să renunțe la Florin Cîțu, așa cum cere USR PLUS pentru a reveni la guvernare: „Noi preferam ca USR PLUS sa se intoarca la guvernare, dar nu renuntam la Florin Citu, nu avem niciun motiv. Conditia lor, cu renuntarea la Florin, inseamna ca isi doresc sa se indeparteze de guvernare. Nu vreau sa cred ca ei prefera opozitia, eu sper sa gandeasca rational, echilibrat, sa fie profunzi in analiza lor si sa se gandeasca ce pot sa faca pentru tara asta, ca nu poti sa stai in revolutie continua ca Che Guevara sau ca Pinochet. Eu zic sa se intoarca spre guvernare si sa incepem sa livram oamenilor care ne-au votat sa mergem la guvernare”.

Ludovic Orban se compară cu Alexandru Lăpușneanu: ”Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”

Întrebat dacă s-au așteptat ca miniștrii USR PLUS să demisioneze după remanierea lui Stelian Ion, Bogdan a răspuns: „Nu, nimeni nu s-a asteptat. Am crezut in maturitatea lor si am crezut ca se gandesc mai mult la ce au de facut pentru tara decat la aceasta incapatanare”.

Rareș Bogdan spune că în cazul unor renegocieri cu USR PLUS, liberalii nu vor mai renunța la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Transporturilor, ținând cont de câți bani pot veni de la Bruxelles și de faptul că majoritatea proiectelor au fost realizate, la Transporturi, de Lucian Bode, susține liberalul.

„Ne dorim să nu mai renunțăm la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e propunerea mea, nu a fost o discuție în cadrul conducerii. În momentul ăsta, știind ce bani sunt la Bruxelles, premierul trebuie să aibă garanția că Ministerul Fondurilor Europene și banii care vin, pe PNRR care se semnează în 10 zile, pe exercițiul multianual normal, pe banii rămași, pe toate exercițiile financiare, pentru că sunt bani foarte mulți… Fondurile europene sub directa supraveghere a premierului”, a declarat Rareș Bogdan.

Întrebat care este poziția sa referitoare la Ministerul Transporturilor, rareș Bogdan a spus că acesta este vital pentru PNL:

„Trebuie să înțelegeți că 3 miliarde din banii atrași sunt pe toate cererile depuse de ministrul Bode și secretarii de stat din mandatul domnului Bode, iar 95% din șantiere, pe care le-a continuat și foarte bine că le-a continuat Cătălin Drulă, sunt cele începute sau continuate de ministrul Bode. Eu cred că Ministerul Transporturilor e vital să fie, așa cum era normal, să fie… (la PNL n.red.). Eu nu înțeleg nici azi de ce am pierdut Ministerul Transporturilor”, a declarat Rareș Bogdan, care a adăugat că „ceea ce am pierdut în decembrie printr-o negociere proastă trebuie să recuperăm”.

Următoarea întrebat din studio a fost „ce le rămâne celor de la USR PLUS, Cultura?”: „Eu zic că într-o țară unde nevoia de a citi e imensă, Cultura e o chestiune importantă, mai ales că au susținere publică importantă din zona culturală”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a criticat, sâmbătă seară, afirmaţia liderului PNL, Ludovic Orban, potrivit căreia PNL nu datorează nimic preşedintelui Klaus Iohannis. ”Ludovic să înceteze, pentru că numai eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis”, a afirmat Rareş Bogdan, susţinând că, de două ori, Klaus Iohannis ”l-a salvat direct de la debarcare” pe Ludovic Orban.

 


loading...