Rareş Bogdan, apel la sistemul medical privat: „E un moment în care să înţeleagă că trebuie să facă şi ei un efort”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan le cere proprietarilor de spitale private să se alăture spitalelor publice în gestionarea crizei sanitare generate de pandemia de COVID-19.

14 oct. 2021, 10:04
Rareş Bogdan, apel la sistemul medical privat: „E un moment în care să înţeleagă că trebuie să facă şi ei un efort”

Rareş Bogdan a transmis proprietarilor de spitale private să nu observe de pe margine lupta sistemului de sănătate cu valul 4 al pandemiei de Covid, cel mai grav de până acum, în condiţiile în care şi acestea încasează fonduri de la Casa de Asigurări de Sănătate.

„Vreau să fac un apel. Îi rog inclusiv pe cei care primesc bani de la Casa de Asigurări de Sănătate, fiind proprietari de spitale private, şi care nu au dat un pat pentru ajutor în COVID, să înţeleagă că e un moment pentru România în care trebuie şi ei să facă efort, nu doar sistemul public. Iar managerii de spitale care se opun trecerii, după modelul valului 1 şi 2, ca spitale COVID sau măcar ca secţii COVID, să înţeleagă că România are nevoie de un efort colectiv şi să nu stea departe de zona COVID”, a declarat Rareş Bogdan, miercuri seară, la Digi 24.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, 15.733 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 3.119 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 382 de persoane au decedat. Au fost raportate 8 decese anterioare acestei perioade. La ATI sunt internaţi 1.676 de pacienţi cu COVID-19. 451 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 35 dintre ei fiind la ATI.

Rareş Bogdan a izbucnit după ce Ioana Mihăilă a recunoscut că nu a făcut nimic pentru valul patru

Rareş Bogdan o spulberă pe Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătăţii, pentru modul cum a gestionat campania de vaccinare şi cum a fost pregătit valul patru al pandemiei de COVID.

„În urmă cu aproximativ 15 minute am citit o ştire care m-a cutremurat pe Politico în care doamna Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătăţii până acum trei săptămâni, a recunoscut ceea ce premierul Cîţu, eu şi alţii i-am atras atenţia, că dânsa nu a pregătit absolut deloc valul patru. Mi se pare o chestiune absolut şocantă să recunoşti pentru presa din afara României că tu ai fost un ministru dezastruos, ai fost un ministru prost, că ai fost un ministru care-şi recunoaşte, practic, incompetenţa. Ar trebui să răspundă în faţa legii pentru acest lucru”, a spus Rareş Bogdan la Romania Tv.

Citeşte şi: Şedinţă de guvern pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii în vederea achiziţionării de vaccinuri