Rareş Bogdan, apel la solidaritate în timpul crizei de coronavirus. „Cei care au bani să plătească taxele şi impozitele să o facă”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a făcut un apel la solidaritate către firmele mari din România care îşi pot plăti taxele şi impozitele. Prim vicepreşedintele PNL a precizat că "firmele mici şi mijlocii aflate în dificultate" care nu pot depune declaraţiile fiscale aferente lunii februarie nu vor primi sancţiuni.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 10:36
Rareş Bogdan, apel la solidaritate în timpul crizei de coronavirus. „Cei care au bani să plătească taxele şi impozitele să o facă”

Rareş Bogdan a anunţat că au fost adoptate măsuri fiscale de către Guvern pentru a veni în sprijinul firmelor mici şi mijlocii care sunt afectate de criza generată de epidemia de coronavirus.

Florin Cîţu, despre sprijinirea economiei în timpul crizei de coronavirus. „Ne concentrăm ca românii afectaţi să nu sufere”

Europarlamentarul PNL a precizat că măsurile vor fi anunţate în cursul zilei de miercuri de către Florin Cîţu, ministrul Finanţelor.

„Astăzi este 25 a lunii, pentru cei care au firme sau sunt în managementul unora, este o zi plină și complicată. Tocmai de aceea, am vorbit acum câteva minute cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Acesta a anunțat zilele trecute și va anunța din nou astăzi ce se întâmplă cu depunerea declaraților fiscale aferente lunii februarie, deci care ar urma să se depună astăzi, 25 martie.

Pentru a veni în sprijinul companiilor, Guvernul a anunțat deja că nu li se întâmplă nimic celor care astăzi nu pot depune declarația. Nu vor primi nici penalități și nu vor fi soldurile lor purtătoare de dobânzi. Nici nu vor fi sancționați în vreun fel.

Pentru a veni în sprijinul companiilor, Guvernul a anunțat deja că nu li se întâmplă nimic celor care astăzi nu pot depune declarația. Nu vor primi nici penalități și nu vor fi soldurile lor purtătoare de dobânzi. Nici nu vor fi sancționați în vreun fel.

Pentru a veni în sprijinul companiilor, Guvernul a anunțat deja că nu li se întâmplă nimic celor care astăzi nu pot depune declarația. Nu vor primi nici penalități și nu vor fi solduEste un apel la solidaritate și cei care pot plăti, să o facă!rile lor purtătoare de dobânzi. Nici nu vor fi sancționați în vreun fel.

Este o situație complicată și extrem de dificilă și doar într-un parteneriat Stat-Privați-Bănci-Clienți vom putea trece peste această încercare majoră”, a menţionat Rareş Bogdan.

ORDONANŢĂ pentru amânarea ratelor la bănci. Ministrul Finanţelor anunţă că joi va fi adoptată OUG de Guvern. DETALII

De asemenea, se analizează diverse alte forme de ajutor pentru companii. Despre ele va vorbi mâine și vineri ministrul Finanțelor și premierul României.

Nu e loc de reproșuri astăzi! Nu e loc de comparații. Astăzi trebuie să ne gândim cu toții la două lucruri, cum salvăm vieți și cum salvăm ulterior economia României.

Doar ÎMPREUNĂ putem reuși! Solidaritate, nu egoism! Solidaritate, nu război politic fratricid! Solidaritate, nu circ și câștig de capital politic!
România are nevoie astăzi de noi toți.

P.S.: Vor veni și alte măsuri menite să ajute companiile și angajații să treacă prin actuala criză generată de COVID-19. Nu sunt încă abilitat să le fac publice. Le vor face premierul și ministrul Finanțelor și după asta le voi susține și explicita pe larg și cu argumente și eu.

P.S.2: Aceste precizări se adresează în special pentru firmele mici și mijlocii aflate în dificultate. Pentru cei mari, cei care au bani să plătească taxele și impozitele, fac un apel să nu profite de această situație și să arate ce înseamnă solidaritate în vremuri de criză! Guvernul încearcă să îi ajute pe cei aflați în dificultate, nu să creeze o clasa de profitori ai nenorocirii.

Vă mulțumesc!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook, conform Gândul.

ROMÂNIA ÎN CARANTINĂ. Noile restricţii pentru populaţie au intrat în vigoare DE LA ORA 12