Rareş Bogdan aruncă bomba: „Orban a ameninţat, într-un birou din Modrogan, că dacă Florin Cîţu candidează, va declanşa un război civil”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a făcut joi seară o dezvăluire incendiară în ce-l priveşte pe preşedintele liberal Ludovic Orban, despre care spune că a lansat ameninţări inimaginabile la adresa colegilor de partid.

23 sept. 2021, 23:29
Rareş Bogdan aruncă bomba: „Orban a ameninţat, într-un birou din Modrogan, că dacă Florin Cîţu candidează, va declanşa un război civil”

Rareş Bogdan a povestit că în luna martie, într-un birou al sediului liberalilor din Şoseaua Modrogan, Ludovic Orban i-ar fi spus secretarului general Robert Sighiartău că, dacă Florin Cîţu va candida la preşedinţia PNL, va declanşa un adevărat „război civil” în partid.

„În luna martie, actualul președinte al partidului a avut o discuție cu secretarul general al Partidului Național Liberal, Robert Sighiartău, și i-a spus ”dacă candidează Florin voi declanșa un război civil”.

Din păcate, după patru luni de campanie, pot spune că ce părea atunci o declarație la nervi, s-a întâmplat și frumosul festival al democrației s-a transformat într-un adevărat război civil care a adus mult rău Partidului Național Liberal.

Cel mai grav lucru care s-a întâmplat a fost cel din urmă cu două-trei săptămâni, când actualul preşedinte PNL a început atacurile în cascadă la preşedintele României, cel care i-a fost partener fidel. Asta a declanşat revoltă în rândul membrilor PNL, în rândurile primarilor noştri. A mai creat, de asemenea, o situaţie complicată şi când se părea că actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor joacă alături de USR în demersul lor de a da jos Guvernul Cîţu, când avea încercări disperate de a grăbi punerea pe ordinea de zi a moţiunii de cenzură.

Rareş Bogdan: „Am crezut că va înţelege până la urmă că trebuie să rămânem uniţi”

În 31 de ani, niciodată nu a stat Parlamentul deschis vineri seară, dar domnul Orban a ţinut registratura deschisă, pentru ca o moţiune împotriva unui guvern liberal şi a unui premier propus de dânsul să fie înregistrată. Au fost două momente care, pe mine ca liberal, m-au durut foarte mult”, a spus Rareş Bogdan la Antena 3.

„Nu l-am luat în serios, nu mie mi-a zis direct, le-a zis lui Robert și altor colegi care erau acolo. Eu nu am crezut asta, am crezut că până la urmă va înțelege că noi trebuie să rămânem uniți. Noi, de duminică seară, trebuie să ne ocupăm să strângem partidul – și îl vom strânge în spatele lui Florin Cîțu și al colegilor mei”, a adăugat Rareş Bogdan la B1TV.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, ironii la adresa liberalilor: „Există o soluţie pentru desfăşurarea Congresului PNL cu respectarea măsurii privitoare la numărul de participanţi: să voteze în două serii. Prima serie să voteze cu domnul prim-ministru şi a doua la fel”