Rareş Bogdan aruncă bomba: PNL anunţă pe 9 decembrie numele noului premier. Liberalii vor avea 10-11 ministere din 18

Prim vice-preşedintele PNL a făcut declaraţii explozive marţi seară. Liberalul susţine că numele candidatului PNL la funcţia de premier va fi anunţat miercuri seară, 9 decembrie, după ce, în cursul zilei, vor fi discutate în partid cele patru propuneri.

08 dec. 2020, 22:25
Rareş Bogdan aruncă bomba: PNL anunţă pe 9 decembrie numele noului premier. Liberalii vor avea 10-11 ministere din 18

Rareş Bogdan susţine, de asemenea, că PNL va avea 10 sau 11 ministere din totalul de 18 ministere. Restul ar reveni partidelor partenere care ar ajuta PNL să creeze majoritatea parlamentară.

Rareş Bogdan aruncă bomba: Liberalii vor avea 10-11 ministere din 18. Anunţul făcut de liberali

„Va fi o discuţie în jurul prânzului, pe propuneri. Decizia va fi anunţată seara, în jurul orelor 19-20. Sunt patru propuneri. Nu există avantaj în faţa celorlaţi. Singurul avantaj îl are preşedintele Iohannis, pentru că el are ultimul cuvânt.

Noi facem propunerile iar domnia sa va alege nominalizarea, pentru că trebuie (noul premier) să fie într-un parteneriat cu preşedintele şi cu PNL şi într-o colaborare permanentă cu URSPLUS şi UDMR.

Nu pot să vă spun nume. Pe dl. Ciucă vi l-am spus pentru că este premier în exerciţiu.”, a spus liberalul.

Ce spune europarlamentarul PNL, despre numele lui Eduard Hellvig ca propunere pentru şef al Guvernului

Eduard Hellvig a reuşit o performanţă uluitoare, a dus independenţa SRI într-o zonă reală. Cred că are un mandat extrem de performant, a avut un rol-cheie în reformarea celui mai mare serviciu de informaţii din România. Faptul că a reuşit să scoată orice influenţă, a oricărei Direcţii de intelligence (informaţii, n.r.) din zona de Justiţie îl va pune pe locul său în istorie. Face o treabă foarte bună, de ce vreţi să-l luaţi de acolo?”, le-a răspuns Bogdan cu ironie ziariştilor care au evocat numele şefului SRI.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a precizat că până la Crăciun vom avea un nou guvern, făcând publică și majoritatea formată.

Avem o majoritate de 244 de deputați și senatori, cu 16 minorități, aceasta rezultată din colaborarea PNL, USR PLUS și UDMR. PSD-ul nu intră în discuție. Sunt optimist și consider că până la Crăciun sau cel mai târziu, până la Revelion, vom avea un nou Guvern”, a declarat Bogdan.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ! Şedinţă de urgenţă la PNL. Se discută strategia negocierilor pentru noul guvern