Rareş Bogdan: „Aş paria cu mult mai multă încredere pe intrarea în spaţiul Schengen decât pe orice meci de fotbal de la mondiale!”

Rareş Bogdan, europarlamentarul şi prim-vicepreşedintele PNL, a spus că România are toate șansele să intre în Schengen la începutul lunii decembrie, mai ales că astăzi Comisia a anunţat ridicarea MCV pentru țara noastră.

23 nov. 2022, 00:00
Rareş Bogdan: „Aş paria cu mult mai multă încredere pe intrarea în spaţiul Schengen decât pe orice meci de fotbal de la mondiale!”

Rareş Bogdan a fost fost invitat, marţi, la Digi 24, unde a fost întrebat dacă pariază pe vot pentru intrarea României în Schengen la începutul lui decembrie, Rareş Bogdan a răspuns:

„Dacă ar fi să pariez, aş paria cu mult mai multă încredere în victoria României şi intrarea în Spaţiul Schengen decât în orice meci de fotbal de la Mondialele acestea, unde nu aş avea încredere. (…) Nu există certitudinea sută la sută, dar şansele României de a accede în Spaţiul Schengen sunt mai mari decât oricând, mai ales după ce astăzi Comisia a anunţat ridicarea MCV pentru România.

Citiți și: Rareș Bogdan: „România e mai aproape decât oricând de intrarea în spațiul Schengen. Sunt cele mai mari șanse din ultimii 11 ani”

Rareș Bogdan, optimist cu privire la aderarea României în spațiul Schengen

După cum aţi văzut, alarma cu Suedia a fost una care a fost doar o alarmă. Suedia susţine prezenţa României în Spaţiul Schengen. De asemenea, Lucak Mandl şi Othmar Karas, ambii membri ai aceluiaşi partid Oeste, membri PPE, lideri ai europarlamentarilor din Austria, îl critică pe ministrul lor de Interne şi trebuie ştiut că ministrul de Interne austriac are alegeri în 23 ianuarie, în Austria Inferioară, acolo unde partidul său se află pe locul 3 pentru prima dată în ultimii 60 de ani. Deci a fost o declaraţie politică. Sunt convins că Lucian Bode şi toţi colegii mei, de la Bogdan Aurescu la preşedintele Iohannis şi la premierul Ciucă, împreună cu noi, vom reuşi să-i convingem atât pe cei din Austria, cât şi pei cei din Olanda că România este pregătită”, a precizat prim-vicepreşedintele PNL.

De asemenea, premierul României, Nicolae Ciucă, s-a declarat optimist în privința aderării României la spațiul Schengen și a precizat marți că Guvernul va continua să mențină un dialog cu fiecare dintre țările care doresc lămurirea anumitor aspecte.

„Cred că prin rezultatele care au fost comunicate în urma comisiilor de verificare tehnică putem să spunem de asemenea că avem un optimism în ceea ce înseamnă acest demers final şi desigur vom continua să menţinem dialogul deschis cu fiecare dintre ţările care doresc să lămurească anumite aspecte”, a declarat Nicolae Ciucă.

Tototdată, președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți seara, 22 noiembrie, un discurs de la Palatul Cotroceni, despre ridicarea MCV-ului.

Citiți și: Klaus Iohannis a anunțat ridicarea MCV-ului: „România a făcut reforme!”. Un pas înainte pentru aderarea la Schengen