Rareş Bogdan, atac la deputaţii USR-PLUS: Ce fel de educaţie au primit de la părinţii şi bunicii lor?

Rareş Bogdan a vneit cu o acuzaţie acidă pentru deputaţii USR-PLUS care au votat împotriva finanţării schitului românesc de la Muntele Athos cu 960.000 de euro.

25 feb. 2021, 10:31
Rareş Bogdan, atac la deputaţii USR-PLUS: Ce fel de educaţie au primit de la părinţii şi bunicii lor?

Rareş Bogdan, atac la deputaţii USR-PLUS. Legea a trecut luni de Camera Deputaţilor după ce a fost votată cu 258 de voturi. Toate voturile „împotrivă”, 31, au venit din partea USR-PLUS.

Rareş Bogdan, atac la deputaţii USR-PLUS: Ce fel de educaţie au primit de la părinţii şi bunicii lor?

„Aici e vorba in primul rând de istorie! Nişte cărţi de istorie ar fi utile. Ce fel de educaţie au primit aceşti copii de la părinţii şi bunicii lor? Cei care astăzi au votat împotriva aşezământul cultural, spiritual şi istoric de la muntele Athos……. se dovedesc ignoranţi şi necunoscători de tradiţii şi istorie.    Oare trebuie să uităm cine suntem, de unde venim, pentru a îngroşa rândurile unor organisme fără logică spirituală?

La ce recurgem când ni se frânge sufletul? Sau nu ni se mai frânge? Suntem roboţi? …Fără istorie, tradiţii, fără inimă suntem o frunză în vânt! Doamne, dă-le minte şi ajută-i să vadă adevărul, calea şi viaţa! In acest caz nu e vorba de dogmatism şi nici măcar de Spiritualitate exacerbata, dacă se poate vorbi vreodată de aşa ceva, AICI e vorba de istoria noastră ca Neam”,  a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Ei sunt deputații care au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos:

Badea Mihai-Alexandru, Barna Ilie Dan, Băltăreţu Viorel, Benga Tudor – Vlad, Berescu Monica-Elena, Bulai Iulian, Buzoianu Diana-Anda, Cambera Oana-Alexandra, Chichirău Cosette-Paula, Ciornei Radu Tudor, Dehelean Silviu, Drulă Cătălin, Fălcoi Nicu, Gheba Daniel-Sorin, Giurgiu Adrian, Hangan Pollyanna-Hanellore, Ichim Cristian-Paul, Ilie Victor, Lupu Andrei-Răzvan, Molnar Radu-Iulian, Neagu Denisa-Elena, Panait Radu, Poliţeanu Mihai-Laurenţiu, Pop Rareş Tudor, Rizea Cristina Camelia, Sas Lóránt-Zoltan, Seidler Cristian-Gabriel, Teniţă Dragoş-Cătălin, Tulbure Simina-Geanina-Daniela, Ungureanu Emanuel-Dumitru, Wiener Adrian.

„Am votat azi împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. Anul trecut, Parlamentul a mărit aceasta sumă de la 250 de mii de lei pe an la aproape un milion. Azi s-a votat aprobarea ordonanței de urgență care definește normele de alocare financiară. Nu mai aveam ce schimba, acum, la final, dar a fost un vot de conștiință.

Mi se pare trist că într-un an atât de complicat financiar, aruncăm efectiv cu bani într-o instituție care oricum e foarte bine finanțată. În cazul de față este vorba despre 25 de călugări care primesc o mulțime de donații din mediu privat și care nu duc lipsă de nimic (este celebru cazul lui Gigi Becali care a donat sume impresionante in trecut).

Am votat împotrivă pentru ca acum prioritățile noastre trebuie să fie altele. Și asta nu doar la nivel declarativ. Proiectul a trecut oricum, cu sprijinul tuturor partidelor în afară de USR PLUS, care nu a girat o risipă populistă”, a scris deputatul USR PLUS Radu Molnar.

Citeşte şi: Rareş Bogdan spune cine ar câştiga la prezidenţiale dintre el şi Diana Şoşoacă: „Eu cred că va fi o bătălie interesantă”


loading...