Rareş Bogdan: „Florin Cîţu pare destul de singur şi nesprijinit. Trebuie ajutat”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a criticat modul în care comunică unii miniştri din coaliţia de guvernare şi a avertizat că premierul Florin Cîţu pare "destul de singur şi nesprijinit". Prim vicepreşedintele PNL a explicat că Guvernul nu are purtător de cuvânt, iar, în aceste condiţii, unii dintre membrii Executivului anunţă deciziile în mod defectuos.

24 feb. 2021, 13:39
Rareş Bogdan: „Florin Cîţu pare destul de singur şi nesprijinit. Trebuie ajutat”

Rareş Bogdan a fost întrebat, în calitate de fost jurnalist, ce notă ar da Guvernului condus de Florin Cîţu pentru modul în care comunică public deciziile adoptate. Europarlamentarul PNL a dat de înţeles că există probleme privind comunicarea.

„Florin (Ciţu, n.red) comunică foarte bine, dar pare destul de singur şi nesprijinit. Cred că Florin trebuie ajutat. Am spus-o şi în PNL. Dacă Florin nu va fi dublat în comunicare de oamenii din partid, din Parlament, va fi foarte complicat. El anunţa măsuri extrem de bune, unele au fost temporizate de part de guvernare”, a declarat Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL, la EvZ Play, în emisiunea moderată de Robert Turcescu.

Rareş Bogdan a subliniat că premierul Florin Cîţu nu are purtător de cuvânt, fiind nevoit ca el să anunţe public deciziile Guvernului.

„Nu are acest purtător şi e nevoie extrem de repede să aibă un purtător”, a menţionat Rareş Bogdan, după ce a fost întrebat cine este purtător de cuvânt al Guvernului.

Europarlamentarul liberal nu a ezitat să critice mai mulţi miniştri din coaliţia de guvernare, printre care Virgil Popescu, ministrul Energiei, Claudiu Năsui, minitrul Economiei, şi Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor europene.

„Virgil Popescu, din păcate, a avut trei sincope grave. Pe subiectul ANRE a întârziat comunicare şi a revenit în piaţă.. Trebuie să fie mai activ. Pe subiectul măsurii 3 (granturile europene pentru IMM-uri, n.red)  necesită explicaţii suplimentare din partea lui şi a lui Claudiu (Năsui)”, a spus Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Un reputat medic român trage semnalul de alarmă despre tulpina britanică de COVID: N-ar fi păcat să rişti să mori acum?

Prim vicepreşedintele PNL consideră că Virgil Popescu a comunicat în mod defectuos în contextul protestelor minerilor din Valea Jiului.

„Pe subiectul minerilor, comunicarea lui a fost defectuoasă. Dacă eram în locul lui, mă duceam în mină. Trebuia să te dai jos din maşină, să cobori în subteran, să stai de vorbă cu minerii

Florin (Cîţu) a alocat bani. Cîţu ca ministru al Finanţelor a alocat bani de anul trecut. A fost o situaţie gestionată prost (minele)”, a spus Rareş Bogdan, conform sursei citate.

De asemenea, europarlamentarul PNL a făcut o analiză a modului în care comunică unii miniştri din Guvernul Cîţu.

„Cristian Ghinea nu comunică deloc şi pare obtuz, ca unuia care nu-i convine nimic. Vlad Voiculescu e în faţa unor crize perpetue. E nevoie să comunice. Bode a avut câteva incendii de stins extrem de importante – Constanţa, Matei Balş, Nasta, subiectul jandarmului violent cu ofiţerul în rezervă”, a precizat Bogdan.

Rareş Bogdan îl spulberă pe Dan Barna după ce a trimis un angajat al Camerei să-i ridice ochelarii: „Un gest lipsit total de eleganță”

„Barna cu ochelarii, a fost un gest lipsit total de eleganță. Putea să se ridice. Noi am arătat timp de şapte ani derapajele lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, Mihai Tudose, şi a celor care au condus România într-un anumit fel (…) Noi, dacă nu ne vom schimba atitudinea, dacă nu vom înțelege că nu trebuie să fim baroni, conți și alte titulaturi de genul acesta. Trebuie să înțelegem că oamenii așteaptă să fim alături de ei, iar dacă nu vom înţelege că trebui să schimbăm atitudinea cu toţii, nu trebuie să fim baroni, conţi (…), vom pierde pariul cu istoria și în maxim 2 ani de zile își vor dori să plecăm de la guvernare”, a mai spus Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor


loading...