Rareş Bogdan, atac violent la adresa ministrului maghiar de Externe: „Jigodia lui Viktor Orban”

Rareş Bogdan a lansat un atac virulent şi fără precedent la adresa ministrului ungar de Externe.

22 iun. 2020, 13:11
Rareş Bogdan, atac violent la adresa ministrului maghiar de Externe: „Jigodia lui Viktor Orban”

Prim-vicepreşedintele PNL l-a numit pe Péter Szijjártó „jigodia lui Viktor Orban” şi l-a acuzat pe oficialul maghiar că încearcă să iasă în evidenţă prin atacuri la preşedintele Klaus Iohannis.

„Hopaaaaa!!! Jigodia lui Viktor Orban atacă cel mai tolerant şi democratic preşedinte al României din ultimii 30 de ani. Acest imberb ce se vrea jucător regional, un biet fost purtător de cuvânt al FIDESZ ce s-a remarcat prin atacuri la comunitatea rromă şi evreiască din Câmpia Panoniei încearcă să se facă remarcat prin atacuri fără temei la unul dintre cei mai respectaţi lideri politici la nivel european. Nu le-a ieşit cu Trianonul şi încearcă toate mizeriile posibile pentru a incita şi ataca. Vor primi exact ce merită! ROMÂNIA este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil”, a fost mesajul postat de Rareş Bogdan pe contul său de Facebook.

Reacţia MAE după ce ministrul ungar de Externe l-a atacat pe Klaus Iohannis. „Inacceptabil şi lipsit de respect limbajul demnitarului” 

Reacţia lui Rareş Bogdan vine după o declaraţie cel puţin la fel de dură şi de controversată a ministrului de Externe maghiar care l-a numit pe preşedintele Klaus Iohannis „un politician extremist antimaghiar”.

„Din păcate Preşedintele Romaniei este un politician extremist antimaghiar. Implică în continuu Ungaria si guvernul ungar în campania electorala din România. Acum, pe deasupra, face rău în mod intentionat relaţiei ungaro-romane si nu se sfiieşte să pună piedici unor cauze care sunt importante atât pentru maghiari, cât şi pentru români. Trecerile de frontieră deschise la graniţa celor două state nu sunt doar simbolice, au şi o însemnătate practică. Aduc mai aproape comunităţile care trăiesc la graniţa celor două state, respectiv înlesnesc viaţa de zi cu zi a celor care trăiesc acolo. Veto-ul deschiderii unei noi treceri de frontieră nu înseamnă altceva decât împiedicarea intenţionată a aproprierii celor două naţiuni. Guvernul Ungariei rămâne în continuare angajat în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, deoarece aceasta este şi interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc”, a fost mesajul de vineri al lui Péter Szijjártó.


loading...