Rareş Bogdan cere primirea de urgenţă a României în Schengen: Pentru Putin România este o miză uriașă. Orice întârziere de aderare a României la Schengen îi dă avânt

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a cerut din nou la Bruxelles primirea cât mai repede a României în spațiul Schengen. Prim-vicepreședintele PNL a avertizat că "pentru Putin România este o miză uriașă" şi că "orice întârziere de aderare a României la spațiul Schengen îi dă avânt".

10 nov. 2022, 10:49
Rareş Bogdan cere primirea de urgenţă a României în Schengen: Pentru Putin România este o miză uriașă. Orice întârziere de aderare a României la Schengen îi dă avânt

Spațiul Schengen are nevoie de România!”, le-a spus europarlamentarul PNL Rareș Bogdan liderilor de la Bruxelles. Liderul PNL a cerut primirea de urgenţă a României în Schengen, invocând motive de securitate pe mai multe paliere.

„Salut dorința Consiliului de a combate războiul informațional al Rusiei. În acest sens, vă informez că Kremlinul a activat mesajele otrăvite din timpul pandemiei. Pentru Putin România este o miză uriașă, deoarece are nevoie ca pe frontiera Uniunii Europene să câștige teren euroscepticii. De aceea orice întârziere de aderare a României la spațiul Schengen îi dă avânt.

Citeşte şi: Rareş Bogdan ameninţă statele UE care ar vota împotriva aderării României la Schengen: „Sper să nu fim nevoiţi să trecem la acţiuni mai apăsate”

Altă miză a Kremlinului este ca sancțiunile impuse Rusiei să fi deazprobate de câți mai mulți cetățeni ai UE, în speță români. Iar aici predicatul este următorul: ‘Români, energia este scumpă, deoarece UE blochează furnizarea de hidrocarburi din Rusia’. Din fericire, România are dependență de Rusia de doar 9% la gaz, sub 30% din petrol, iar electricitatea o producem singuri.

Consiliul vorbește de securitatea alimentară… Cu România în Schengen o să fie fluidizare lanțurile de aprovizonare cu cereale, sare, floarea soarelui, afectate serios de război, atât terestru, cât și naval.

Citeşte şi: Exclusiv. Rareş Bogdan: „România nu mai poate fi blocată, ar fi o umilinţă supremă şi o jignire la adresa românilor”

Excelențele voastre, dacă blocarea românilor la frontiera Schengen ar fi avut loc și în materie de trafic de date, comerț cu energie, ingineri de comunicații sau medici, forță de muncă din multe țări ale UE ar fi fost mai puțin calificată. Statul român a plătit școala acestor specialiști, așa cum a plătit și pentru securizarea frontierei Schengen. Spațiul Schengen are nevoie de România!”, a spus Rareş Bogdan.