Rareş Bogdan ameninţă statele UE care ar vota împotriva aderării României la Schengen: „Sper să nu fim nevoiţi să trecem la acţiuni mai apăsate”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan susţine că România îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen, iar din discuţiile avute ar avea şi susţinere din partea preşedinţiei cehe a Uniunii Europene.

26 oct. 2022, 15:16
Rareş Bogdan ameninţă statele UE care ar vota împotriva aderării României la Schengen: „Sper să nu fim nevoiţi să trecem la acţiuni mai apăsate”

Rareş Bogdan a ţinut, totuşi, să avertizeze statele membre UE că România nu va mai rămâne pasivă, dacă va fi „sabotată” la votul din JAI, negându-i-se astfel dreptul de aderare la Schengen, şi va lua măsuri „mai apăsate”.

”Eu sper din tot sufletul să nu fim nevoiți să trecem la acțiuni mai apăsate decât până acum. Toate țările care vor vota pentru accederea României la Schengen trebuie să țină cont de toate detaliile.

Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, vom acționa cu totul diferit, dar sper să nu fie cazul.”, a spus Rareș Bogdan, la Antena 3.

Nu este prima dată când Rareş Bogdan are acest tip de discurs pe tema aderării României la Schengen.

„În momentul acesta, Parlamentul de la Haga este în totală opoziţie cu Parlamentul European, unde 86% din totalul membrilor Parlamentului European au hotărât că România e pregătită, cu cea mai mare majoritate a unei rezoluţii adoptată vreodată în Parlamentul European, pentru România, în 15 ani”, a spus Rareş Bogdan, joi seară.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îl ironizează pe Rareş Bogdan: „Întotdeauna trebuie să existe şi nea Ion de la raion. Nu înseamnă că eu trebuie să îi răspund”

Rareş Bogdan crede că, până la vot, trebuie ca România să convingă prin canale diplomatice că merită să facă parte din spaţiul Schengen.

„Trebuie să convingem diplomaţie, după diplomaţie, să le explicăm în picioare, cu calm, cu argumentele la noi, că momentul pentru România este unul extrem de important şi nu acceptăm ca de data asta accesul României în Schengen să fie refuzat pentru că, în caz contrar, România îşi rezervă dreptul să acţioneze complet diferit de cum a acţionat până acum.

Aşa că invit inclusiv mediul de afaceri românesc, partener cu aceste 22.000 de firme (n.r. cu capital olandez, care activează în România), să ne ajute în această presiune. Nu vreau să cred că astăzi România va abandona lupta”, a mai spus eurodeputatul, după ce Parlamentul Ţărilor de Jos a votat ppentru respingerea aderării României.

Citeşte şi: Victor Ponta, ironie la adresa lui Iohannis: „A reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG 13”