Rareş Bogdan: „Coaliţia este clară: PNL, USR şi UDMR. PMP nu intră în parlament”. Ce ministere vrea PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a susţinut marţi o scurtă conferinţă de presă în care a explicat cum vor forma liberalii următorul guvern, afirmând că PNL va avea nevoie de câteva ministere cheie pentru implementarea programului de relansare şi rezilienţă.

RomaniaTV.net
08 dec. 2020, 14:05
Rareş Bogdan: „Coaliţia este clară: PNL, USR şi UDMR. PMP nu intră în parlament”. Ce ministere vrea PNL

Rareş Bogdan a declarat că deja este clar din ce partide va fi formată coaliţia pentru guvernare, indicând USR-PLUS ca principal aliat, alături de UDMR, dar excluzând din ecuaţie PMP, despre care spune că nici nu va atinge pragul electoral, pentru a intra în parlament.

„Coaliția este clară PNL USR UDMR. PMP nu intră în Parlament. Avem 244 deputați și senatori, plus 16 de la minorități, deci avem majoritate clară, peste 234 necesari.”, a afirmat vicepreşedintele PNL

Rareş Bogdan dezvăluie ce ministere îşi doreşte PNL

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, marți, că viitorul premier va trebui să aibă câteva ministere importante ”fără de care nu poate implementa programul de guvernare” pe care coaliția de dreapta ”îl va armoniza”, conform G4Media.

„Vom armoniza cele 3 sau 4 programe de guvernare. Sper ca cei de la USRPLUS să ne accepte cât mai mult din programul nostru de reziliență.
Nu am discutat despre ministere, cert este că primul-ministru va trebui să aibă câteva ministere, pentru a implementa programul de guvernare: Justiția, Fondurilor Europene, ministerul Finanțelor și sigur Ministerul de Interne.

PSD este izolat pe scena politică și așa va rămâne 4 ani. PNL are un cuvânt greu de spus în desemnarea premierului cât și a miniștrilor.

Cred că Parlamentul nou constituit va fi undeva în 21 decembrie, pentru că în 21 expiră mandatele aleșilor actuali, deci după data de 21, putem avea chiar înainte de Crăciun un nou guvern, în cel mai rău caz cel mai târziu până la Anul Nou, dar eu cred că până în ajunul Crăciunului avem un guvern nou”, a declarat Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Ludovic Orban spune de ce şi-a dat demisia după alegeri: A fost o decizie personală