Rareş Bogdan comentează zvonurile conform cărora ar merge ambasador în SUA: „Este o poziţie onorantă”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a comentat marţi zvonurile conform cărora urmează să fie propus în funcția de ambasador al României la Washington, în urma rechemării în țară a lui George Maior.

23 feb. 2021, 22:53
Rareş Bogdan comentează zvonurile conform cărora ar merge ambasador în SUA: „Este o poziţie onorantă”

Rareş Bogdan a declarat că, deşi funcţia de ambasador al României în SUA este una onorantă şi importantă, dar tocmai de aceea consideră că ar trebui ocupată de o persoană cu o experienţă net superioară în diplomaţie.

„Eu sunt europarlamentar, nu pot sta departe de România mai mult de câteva zile, îmi iubesc prea mult țara, nu se pune problema de așa ceva, adevărat, este o poziție onorantă o funcție de ambasador în Satele Unite, aliatul nostru strategic, eu ocup o funcție politică de doi ani, funcția de ambasador i se cuvine cuiva cu experiență majoră în domeniu care a deținut o funcție într-o instituție de profil”, a declarat europarlamentarul pentru Gazeta de Cluj.

Rareş Bogdan trage un semnal de alarmă după criza din Valea Jiului

Rareş Bogdan se arată sensibilizat de criza minerilor din Valea Jiului. Europarlamentarul cere depolitizarea instituţiilor statului şi doreşte ca „toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit să fie îndepărtați și trasi la răspundere”.

Prim-vicepreşedintele PNL a publicat o fotografie de la protestul ortacilor cu un copil care are scris pe o pancartă următorul mesaj: „Hoților. Dați salariul la tati că am nevoi!”.

„Semnal de alarma. Pancarta care ne obliga! Toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit trebuie îndepărtați și trasi la răspundere. Fără clientelism politic si fără management clientelar in CNLO, CNH și celelalte Companii ale statului roman. Performanța și Profesionalism. Fără prosti sau hoți in poziții de management”, a spus Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Scandal de amploare la Timişoara. Dominic Fritz l-a demis pe şeful pieţelor, Ioan Nasleu, dar acesta susţine că măsura este abuzivă: „Am coloană vertebrală şi plec cu capul sus. Sper ca hărţuirea mea mediatică să înceteze”