Scandal de amploare la Timişoara. Dominic Fritz l-a demis pe şeful pieţelor, Ioan Nasleu, dar acesta susţine că măsura este abuzivă: „Am coloană vertebrală şi plec cu capul sus. Sper ca hărţuirea mea mediatică să înceteze”

Dupa conferinta de presa organizata luni de Ionut Nasleu, marti dimineata, intrunit de urgenta, Consiliul de Administratie al Societatii Piete SA a votat demiterea acestuia de la conducere. De altfel, Ionut Nasleu ceruse asta public colegilor din CA al Piete, sa il demita inainte de sedinta AGA, pentru ca, in acest fel, spunea el, ar pleaca cu capul sus, "fara sa fi facut nicio ilegalitate".

23 feb. 2021, 17:09
Scandal de amploare la Timişoara. Dominic Fritz l-a demis pe şeful pieţelor, Ioan Nasleu, dar acesta susţine că măsura este abuzivă: „Am coloană vertebrală şi plec cu capul sus. Sper ca hărţuirea mea mediatică să înceteze”

Scandal de amploare în Timişoara. Nasleu a prezentat luni, intr-o conferinta de presa, o serie de cifre din rapoartele societatii si a incercat sa explice cum a ajuns compania in pierdere, in ultimii ani.

„Solicit colegilor mei, cu care am lucrat zi de zi, sa ma demita azi sau cel tarziu maine. Vreau sa ma demita colegii mei, sa plec cu fruntea sus, nu sa ma demita AGA, sa fie pusi intr-o situatie penibila acesti oameni care nu au nicio vina. Fac un apel imperios sa ma demita azi. Nu vreau ca ei sa sufere din cauza mea. Vreau sa-i protejez pe colaboratorii mei. Eu, daca plec de la Piete, plec cu capul sus. Niciodata nu am luat mita, nu am facut nicio infractiune extrema”, anunta Ioan Nasleu luni.

Ioan Nasleu a fost acuzat, printre altele, că a trimis doi angajați și mașina de la firma municipalității la București pentru a o aduce la Timișoara pe noua sa ”cucerire”, în plină stare de urgență provocată de pandemia de coronavirus, acuzaţii pe care a încercat să le demonteze într-o intervenţie TV de luni.

”Dacă vă aduceți aminte, neștiind ce să fac pentru siguranța cumpărătorilor și comercianților am văzut că la spitale se montau acele tuneluri de dezinfecție. Dom le, hai să facem în plus, ca această pandemie să nu-i afecteze. La un moment dat, niște specialiști mi-au spus vezi ce se bagă în tunelurile astea trebuie să nu afecteze hainele, să nu afecteze ochii, să nu știu ce.

Și am găsit la București o firmă care livra acele soluții. Și eu am trimis după acele soluții. A, întâmplarea face că această doamnă, în alt context, că nu era, s-a întors când am luat soluțiile alea, da e adevărat, dar eu am trimis pentru acele soluții la București”, a susținut Nasleu.

Scandal de amploare la Timişoara. Şeful pieţelor susţine că a fost demis abuziv de Dominic Fritz

Demis de la șefia Piețe SA, Ionuț Nasleu, îl sfidează pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Nasleu spune că demiterea sa e singura realizare a actualului edil și spune că pleacă cu frunctea sus, deși cataloghează demiterea sa ca fiind una abuzivă.

„În sfârșit, primarul Dominic Samuiel Fritz și-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea mea de la conducerea SC Piețe SA.

Am coloană vertebrală și nu plec capul în fața nimănui. Dimpotrivă, plec cu fruntea sus, știu tot ce am făcut pentru societatea Piețe SA în perioada cât am fost director, prin concurs, știu și colaboratorii mei. Lupta nu s-a terminat însă. Se va termina doar atunci când tot ce mi s-a pus în cârcă va fi demontat, acuzațiile aduse fiind nefondate. Le mulțumesc angajaților Piețe SA,cu excepția unei singure persoane, se știe singură persoana aceea, le mulțumesc colaboratorilor din piețe, producătorilor și comercianților și îi asigur că vor găsi în mine un sprijin loial. Rămân același om care apără valorile creștine și voi avea o luptă și mai acerbă cu cei care urăsc Biblia și nu pun mâna pe ea.

Sper că, prin demiterea mea abuzivă dorită cu ardoare de Samuiel Fritz, să fie un beneficiu pentru societatea Piețe și să înceapă în sfârșit investițiile cerute de mine Primăriei prin zecile de adrese. În plus, vreau să văd că Samuiel Fritz își îndeplinește promisiunea dată comercianților pe când era în campanie electorală: să înjumătățească chiriile celor care sunt în contract cu Piețe SA!

Totodată, sper ca această hărțuire mediatică, generată de dl Fritz prin telefoane la diverse redacții de presă, să înceteze. Nu mai sunt persoană publică, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miză pentru nimeni, așa că vreau să fiu lăsat în pace atât eu, cât și familia și apropiații mei. Tocmai de aceea, aceasta va fi ultima mea comunicare pe această temă”, îi transmite Ionuț Nasleu lui Dominic Fritz.

Citeşte şi: PSD dă în judecată Primăria Capitalei pentru nefinanţarea celor patru spitale. „Nicuşor Dan are o atitudine autocrată. Hotărârea este una ilegală”