Rareş Bogdan dă de pământ cu Cristian Ghinea. „Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a lansat un atac la adresa lui Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, spunând că dacă PNL ar fi deţinut acest portofoliu prin Marcel Boloş, România s-ar fi aflat printre cele 14 state care semnau PNRR şi încasau banii în august. De cealaltă parte, Ghinea i-a dat o replică dură prim-vicepreşedintelui PNL: "Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos".

17 iul. 2021, 15:27
Rareş Bogdan dă de pământ cu Cristian Ghinea. „Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie”

Rareş Bogdan dă de pământ cu Cristian Ghinea. În conferinţa de alegeri a PNL Bihor, europarlamentarul liberal a criticat faptul că PNL nu deţine portofoliul Fondurilor Europene. Prim-vicepreşedintele PNL a dat de înţeles că cel mai bun titular pentru funcţia de ministru ar fi fost Marcel Boloş.

„Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cu Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie”, a afirmat Bogdan, conform News.ro.

Citeşte şi: Ludovic Orban nu exclude restricţiile impuse pentru nevaccinaţi: „Cu siguranţă cei vaccinaţi nu vor avea restricţii”

Rareş Bogdan dă de pământ cu Cristian Ghinea.”O să semnăm PNRR prin septembrie. Din ce cauză?”

Eurodeputatul Rareş Bogdan şi-a început discursul la conferinţa de alegeri a PNL Bihor adresându-se lui Florin Cîţu cu formula „domnule prim ministru şi viitor preşedinte al Partidului Naţional Liberal”. Lui Ludovic Orban i s-a adresat cu „domnule actual preşedinte al PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor”.

„O să nasc un breaking news, dar nu am cum să nu-l nasc. M-aş fi bucurat să fie aici, alături de Lucian Bode care observ că vorbeşte mai multe de Transporturi decât de Interne (…) alături de Raluca Turcan aş şi vrut să fie aici şi trebuia să fie aici, oameni buni! Dacă stăteam drepţi şi negociam drepţi aici trebuia să fie Marcel Boloş care ar fi fost cel mai bun ministru al Fondurilor Europene.

E o ruşine că nu este în Guvernul Cîţu! Este o ruşine pentru liberali şi pentru România! Şi vă mai spun ceva: dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cu Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie. Dar nu e Marcel Boloş. Din ce cauză? Poate vă răspunde unul dintre cei care vin după mine, să vorbească aici”, a afirmat Rareş Bogdan, conform sursei citate.

Reacţia lui Cristian Ghinea după atacul lui Rareş Bogdan privind PNRR: „Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos”

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a reacţionat, precizând că „Marcel Boloș a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de Comisia Europeană”.

„Sunt siderat de inocența mimată a lui Rareș Bogdan. Marcel Boloș a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde și 4% digital (față de 37% și 20% cât prevede regulamentul). În general vorbind, te poți pretinde profesionist dacă citești regulamentele pe care trebuie să le aplici.

Faptul că sunt elegant cu partenerii de coaliție și mă abțin să comentez ce am preluat, văd că nu e nici înțeles, nici apreciat.
Și încă ceva: campania interna din PNL e una, dar ideea asta că PNL ne-a făcut vreo favoare lăsând niște ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare.
Domnule Rareș Bogdan: USR PLUS conduce ministere importante pentru că avem voturi reale în spate. Și o facem bine.

Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos.
Mă opresc aici. Am muncit cu toți colegii din guvern, inclusiv din PNL, cu prim- ministrul, enorm în aceste luni. Avem un PNRR echilibrat între prioritățile tuturor partenerilor, acceptat de Comisie. Mai e puțin. Avem de condus o țară.

Cer responsabilitate în declarații – sunt multe voci care vor să nu reușim, dar adulții din cameră reușesc să livreze”, a scris Cristian Ghinea, pe Facebook.

Citeşte şi: Cristian Ghinea, despre Irina Tănase, iubita lui Dragnea: „Era, aşa, un fel de împărăteasă a Parlamentului, căreia demnitarii îi ţineau liftul, ceva fabulos”


loading...