Rareş Bogdan, despre cazul Ditrău: „Ne va pune într-o poziţie extrem de complicată la nivel european”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, consideră că europarlamentarii români şi Guvernul vor trebui să dea explicaţii în ceea ce priveşte cazul Ditrău. Politicianul consideră că a pus România "într-o poziţie extrem de complicată".    

RomaniaTV.net
02 feb. 2020, 16:29
Rareş Bogdan, despre cazul Ditrău: „Ne va pune într-o poziţie extrem de complicată la nivel european”

„E un caz care, să ştiţi, e mult mai periculos decât pare şi pentru care, noi, europarlamentarii, va trebui să dăm explicaţii şi o să o facem începând de mâine. Şi în curând va da şi Guvernul explicaţii, să ştiţi, pentru că situaţia e mult mai gravă decât vă puteţi închipui. E un caz care părea nevinovat, care a trecut cumva sub situaţia Brexitului – unde trebuie să avem grijă de 800.000 de români şi e o situaţie serioasă -, dar care ne va plasa, deja ne-a plasat, pe prima pagină a ziarelor. Iar încă televiziunile mari nu ne-au luat. Cu coronavirusul şi cu Brexitul au fost uşor ocupate”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, prezent la Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Patronii brutăriei s-au răzgândit. Brutarii din Sri Lanka pot face în continuare pâine

El a acuzat partidul Fidesz din Ungaria pentru faptul că a promovat o retorică a urii şi a menţionat că oamenii din Ditrău se informează mai ales de la televiziuni precum Hir Tv sau Duna Tv.

Citeşte şi: Şedinţă la Ditrău: „Muncitorii din Nepal ar putea aduce coronavirusul”

„Să ştiţi că, dacă priviţi cazul Ditrău, veţi vedea cum informarea de la televiziuni care nu au nicio legătură cu Bucureştiul – în acea zonă cele mai puternice televiziuni se numesc Hir Tv şi Duna Tv – retorica urii promovată de un partid care nu e în România, dar care are tentacule în România şi se numeşte Fidesz-ul lui Viktor Orban a creat o monstruozitate, care ne va crea o problemă uriaşă pe plan internaţional. Cazul Ditrău e un caz care, din păcate, ne va pune într-o poziţie extrem de complicată la nivel european. Şi sper din tot sufletul ca acest caz să fie unul izolat, completamente izolat pe teritoriul României”, a precizat europarlamentarul.