Rareş Bogdan, despre cazul şoferiţei amendate pentru că avea tricolorul agăţat de maşină. „E inadmisibil. Au făcut un abuz”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a reacţionat, miercuri, la România TV în cazul şoferiţei care a fost amendată de poliţişti pe motiv că avea tricolorul agăţat de maşină. Prim vicepreşedintele PNL susţine că este vorba despre un abuz şi va discuta atât cu ministrul de Interne, Marcel Vela, cât şi cu şefii Poliţiei pentru a lua "măsuri extrem de dure împotriva celor care şi-au permis să întineze un simbol naţional suprem".

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 19:25
Rareş Bogdan, despre cazul şoferiţei amendate pentru că avea tricolorul agăţat de maşină. „E inadmisibil. Au făcut un abuz”

Rareş Bogdan a intervenit în emisiunea „Punctul Culminant” moderată de jurnalistul Victor Ciutacu pentru a comenda cazul şoferiţei amendate pentru că a agăţat tricolorul pe maşină.

„Mi se pare inadmisibil! Imediat ce închid cu tine o să-l sun pe Marcel Vela, pe Liviu Vasilescu şi pe Bogdan Despescu, sunt sigur că vor reacţiona. Nu e vorba despre un partid, nu e vorba despre un prim-ministru, vreun ministru sau un şef de Poliţie. Aici e vorba despre patriotism”, a reacţionat Rareş Bogdan.

Avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă i-a dat detalii lui Rareş Bogdan despre momentul în care a fost amendată în trafic pentru că a agăţat pe maşina sa un steag cu drapelul României.

„Răspunsul domnului poliţist la întrebarea mea dacă este un ordin al domnului ministru Vela a fost că s-a albit şi s-a uitat la mine şi mi-a spus: iertaţi-mă, nu pot să vă răspund!”, i-a spus avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă lui Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL a reacţionat dur.

„Au făcut un abuz. Ceea ce au făcut acei oameni nu este demn de uniforma Poliţiei Române. Sunt convins că atât Liviu Vasilescu, cât şi Marcel Vela vor lua măsuri extrem de dure împotriva celor care şi-au permis să întineze un simbol naţional suprem. Este inadmisibil ce vi s-a întâmplat”, a spus Rareş Bogdan.

Explicaţiile Poliţiei

„În data de 16 Iulie a.c., în zona Palatului Parlamentului, polițisti din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un grup de 7 autovehicule care se deplasau cu viteză redusă și foloseau avertizorul sonor, două dintre acestea având montate obiecte care depășeau dimensiunile autovehiculul și nu erau fixate corespunzător, riscând să se desprindă și să obtureze vizibilitatea conducătorului auto aspect care putea conduce la producerea unor accidente rutiere ( steaguri cu dimensiunea de 90cm x 135cm). Pentru a evita orice incident, polițiștii au procedat la verificarea conducătorilor auto, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au adresat recomandări referitoare la respectarea prevederilor legale. În ceea ce privește clipul video apărut în spațiul public, facem precizarea că nu a fost aplicată nicio sancțiune conducătorului auto în cauză, polițistul a adresat doar recomandări în ceea ce privește respectarea legii”.

Şoferiţă oprită în trafic de Poliţie, pentru că avea agăţat de maşină un steag: „Aţi depăşit gabaritul maşinii” VIDEO