Rareş Bogdan, despre haosul din vămi: „Dumnezeu şi Jandarmeria se mai ocupă de oamenii ăştia. Atât”

Rareș Bogdan a vorbit într-o intervenţie televizată despre haosul de la vămi, după ce românii au încept să se întoarcă acasă, odată cu încetarea stării de urgență.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 15:28
Rareş Bogdan, despre haosul din vămi: „Dumnezeu şi Jandarmeria se mai ocupă de oamenii ăştia. Atât”

„În momentul în care doamna Renate Weber a atacat legea stării de urgenţă la CCR, CCR nu mai permite ca, în momentul acesta, cetăţenii români, chiar dacă vin din zone roşii, să intre în carantină. În cele trei zile de vid legislativ şi în stare de alertă, noi nu mai putem duce oamenii direct în carantină doar dacă este dovedit că sunt purtători de COVID. În mod normal, oamenii din zone roşii trebuiau duşi direct în carantină. Trierea era mult mai simplă, iar Jandarmeria şi Poliţia erau obligate să îi preia de la graniţă şi să îi ducă în localităţile lor”, a spus Rareș Bogdan, la Antena 3, citat de DCNews.

Întrebat cine are grijă ca oamenii de la vămi să meargă acasă şi să respecte regulile, europarlamentarul a părut resemnat.

„Dumnezeu şi Jandarmeria Română. Atât. Din păcate, aceşti oameni nu mai pot fi preluaţi, ca în starea de urgenţă, cu maşini ale Jandarmeriei şi Poliţiei. Trebuie gândite poduri aeriere. Vor fi din ce în ce mai mulţi români care vor dori să intre în ţară pentru că s-a încheiat şi starea de urgenţă în ţările unde au fost blocaţi”, a mai spus Rareș Bogdan.

Citeşte şi: Reacţia lui Marcel Ciolacu, după discursul lui Ludovic Orban din Parlament. „Tot acest Parlament vă dă jos printr-o moţiune de cenzură”