Rareș Bogdan, despre războiul Rusiei din Ucraina: „Dacă Ucraina cade, urmează Moldova, e în pericol mortal. Orice șovăială în a ajuta Ucraina să câștige războiul ne poate costa foarte mult”

Rareș Bogdan, eurodeputat PNL, spune, la doi ani de când a izbucnit războiul în Ucraina, că lupta va continua și că nimeni nu poate spune cu certitudine cât va mai dura "cea mai mare invazie de după al doilea Război Mondial".

24 feb. 2024, 23:13
Rareș Bogdan, despre războiul Rusiei din Ucraina: „Dacă Ucraina cade, urmează Moldova, e în pericol mortal. Orice șovăială în a ajuta Ucraina să câștige războiul ne poate costa foarte mult”

Rareș Bogdan a mai punctat că orice tentativă de a ajuta Ucraina să câștige războiul cu Rusia ne-ar putea costa foarte mult.

„Acum 2 ani, copilașii ucraineni au fost luați de mânuță, urcați în spate alături de pisică și mașinuța preferată, păpușa și ursuleții de pluș și nevoiți să plece din leagănul lor pentru patrii de împrumut. Câtă deznădejde, câtă suferință și câte lacrimi au curs pentru tații lor uciși la datorie noi nu putem decât să bănuim. 7 milioane de ucraineni au trecut deja prin România. Poporul nostru, românii, nu ezită să sară în ajutor, căci cunoaștem prea bine propriile suferințe”, afirmă Rareș Bogdan.

Citește și Mircea Geoană, victima bullying-ului în copilărie deoarece era grăsuţ, a fost cucerit de soacră cu o plăcintă de praz macedonească

Eurodeputatul mai spune că, în cazul în care Ucraina cade, Moldova e în pericol mortal, iar România și Polonia vor fi sub o uriașă presiune.

„Dacă Ucraina cade, urmează Moldova. Imaginați-vă o graniță cu Putin, nave rusești la Sulina etc. În nemernicia asta, Kremlinul nu poate fi crezut nicio secundă că are intenții bune! Dacă Ucraina cade, să ne ferească Dumnezeu! Orice ezitare este interpretată de agresor drept dezbinare. Europa trebuie să fie mai unită ca oricând. Știți de ce? Am multe argumente, dar gândiți-vă doar la unul: Mii de copii ucraineni au fost răpiți pentru a fi transformați în soldați ai lui Putin. Imaginați-vă că sunt ai noștri…… Dacă Ukraina cade, Moldova este în pericol mortal, iar România si Polonia, plus Țările Baltice vor fi sub o uriașă presiune. Nu ignorați nimic, 650 de km este lungimea totală a graniței cu Ukraina! Nu trăim doar în Andaluzia, Algarve , Glasgow sau in Brighton, trăim la Tulcea, Galați, Brăila, Botoșani, Suceava, Satu Mare, Maramureș, Iași, BistrițaNasaud, Vaslui sau Constanța”, a transmis Rareș Bogdan.

Citește și Silvestru, soțul Dianei Șoșoacă, o calcă în picioare pe senatoarea extremistă: „Fir-ar mama ei a dracu de zdreanță! Ești retardată, nu faci absolut nimic decât să te cerți cu lumea”