Mircea Geoană, victima bullying-ului în copilărie deoarece era grăsuţ, a fost cucerit de soacră cu o plăcintă de praz macedonească

Secretarul general adjunct al NATO a fost invitat la podcastul găzduit de Mihai Bobonete, unde a vorbit de copilărie, reţetele soacrei, viaţa de "izmană pe călător" şi poreclele din şcoală.

23 feb. 2024, 20:54
Mircea Geoană, victima bullying-ului în copilărie deoarece era grăsuţ, a fost cucerit de soacră cu o plăcintă de praz macedonească

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost, vineri, invitatul lui Mihai Bobonete, unde a vorbit despre șansele lui Klaus Iohannis de a obține șefia Alianței Nord-Atlantice, despre evoluția războiului ruso-ucrainean, dar mai ales despre trecutul lui oltenesc, caietul cu reţetele secrete ale soacrei şi bătaia cu cureaua primită de la tatăl său.

Cu mandatul pe final la NATO, Mircea Geoană ar vrea să fie candidat la preşedinţia României din nou, dar nu prea găseşte susţinători din partea partidelor, iar gafa din seara ultimelor alegeri încă îl bântuie. Întrebat dacă va mai repeta momentul „Mihaela, dragostea mea!” în seara exit-poll-urilor, Mircea Geoană a evitat, la „Da Bravo!” un răspuns tranşant şi a vorbit de un detox de politica românească în ultimii 10 ani. Liderul NATO a vorbit în schimb despre copilăria din Craiova, despre muşeţelul pe care-l culegea pentru bunică, despre slănina mîncată în vacanţe, despre cursele cu căruciorul cu roţi de rulment deoarece casa era „în pantă” şi jocul „lapte gros” sau „7 pietre”,  bătăile dintre blocuri şi mult fotbak. Tras de limbă, Mircea Geoană a dezvăluit că i se spunea Grăsuţul şi a avut de pătimit în copilărie din cauza acestui aspect şi că, la nervi, înjură olteneşte.

Geoană a dezvăluit că a sărit şi gradul să vadă filme de Bollywood, Avaramu cu Raj Kapoor.

Mihai Tudose, atac la adresa lui Mircea Geoană! ”Dacă am discutat despre fotbal, nu înseamnă că i-am propus să cumpere Real Madrid”

Mircea Geoană a vorbit şi despre caietul cu reţete secrete care a fost subiect de presă în trecut. „Eu recomand plăcinta macedonească cu praz, soacra mea găteşte excepţional. A fost o deviere ideologică masivă, pentru că ei o făceau cu spanac. Dar ca să cucerească ginerică, să fie un semn de deschidere, au făcut cu praz, mama făcea lucruri mai simple. Deci, plăcintă macedonească cu praz şi tort de pişcoturi cu frişcă …!”, a spus liderul NATO, cu precizarea că mama sa îl lăsa să guste salata bouef înainte de Sprbători, spre deosebire de tatăl sever, care îl bătea cu cureaua subţire de porthart, pe care „parcă o simt şi acum”.

Soacra lui Geoană a vrut să-i dea şi lui Traian Băsescu celebra plăcintă

Mircea Geoană l-a invitat pe Traian Băsescu la o plăcintă macedoneană făcută de soacră în urmă cu mulţi ani. „Dacă Băsescu ar veni la mine să-i dau o plăcintă, o să mă simpatizeze cu adevărat”, a declarat soacra lui Mircea Geoană, în contextul disputei liderului PSD cu preşedintele Traian Băsescu de atunci. „Eu fac plăcintele cu tot sufletul şi între mine şi cel care mănâncă din plăcintă se creează o relaţie armonioasă”, a argumentat Margareta Costea.

Mircea Geoană, prima reacţie după zvonurile privind alipirea Transnistriei la Rusia: „În Ucraina, se joacă securitatea europeană și a Republicii Moldova”
În ceea ce priveşte teama lui Mircea Geoană de mama soacră, invocată de către preşedintele Traian Băsescu, Margareta Costea a declarat: „Geoană a glumit odată şi a spus că lui nu-i e frică decât de Dumnezeu şi de mama-soacră. Dar eu nu l-am băgat în seamă. Astea sunt lucruri neserioase şi n-ar trebui să le băgaţi nici dumneavoastră în seamă!”.