Rareş Bogdan este categoric: „PNL va guverna până în 2024. Florin Cîţu va fi premier. Nu se pot obţine alegeri anticipate”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, unul dintre susţinătorii de bază ai lui Florin Cîţu în campania pentru preşedinţia liberalilor, s-a arătat foarte încrezător în faptul că PNL va rămâne la guvernare până în 2024, ba mai mult, nici premierul Cîţu nu va fi schimbat.

01 oct. 2021, 10:38
Rareş Bogdan este categoric: „PNL va guverna până în 2024. Florin Cîţu va fi premier. Nu se pot obţine alegeri anticipate”

Rareş Bogdan atrage atenţia partidelor din opoziţie, în principal PSD-ului, că ţinta lor, alegerile anticipate, nu poate fi atinsă în actualul sistem constituţional şi le cere parlamentarilor de la partidele care susţin moţiunea de cenzură să dea dovadă de responsabilitate şi să nu voteze pentru înlăturarea guvernului.

„Cel mai important lucru este ca economia să funcționeze în continuare pentru că guvernarea, fără economie funcțională, fără un mediu privat care să primească sprijin, va fi greu de dus chiar dacă avem șansa acestor bani europeni pe care să îi implementăm în România pe proiecte. Faptul că Guvernul a decis – și în această seară și CNSU, ieri a decis Guvernul, astăzi CNSU – să nu se mai închidă restaurante, să nu se mai închidă baruri, să nu se mai închidă săli de evenimente, să nu se mai închidă săli de sport, să nu mai fie închise școlile și să se facă școală online, este un lucru extrem, extrem de important pentru buna funcționare a economiei și pentru educația noastră ca popor, că dacă nu suntem un popor școlarizat, avem o problemă pe termen mediu și lung. Astea sunt lucruri importante.

Noi vom guverna. PNL va rămâne la guvernare, vă asigur că nu părăsim trei ani și două luni guvernarea, sau trei ani și trei luni de zile, că vom guverna, Florin Cîțu va rămâne premier și îi așteptăm pe toți cei responsabili, nu neapărat în bloc – dacă nu doresc ca partide politice să susțină un guvern PNL, îi invit ca indivizi, îi invit ca oameni care iubesc țara asta. Nu există o abordare om cu om, noi venim și o spunem în mod public.

Citeşte şi: Florin Cîţu nu va mai fi premier. Anunţul care cutremură scena politică

Rareş Bogdan: „În sistemul constituţional românesc este imposibil să declanşezi alegeri anticipate”

Toți cei care consideră că România asta merită o șansă, și avem șansa acestor bani europeni deloc puțini din PNRR, și de asemenea că România are o șansă să traverseze și această perioadă grea care urmează din cauza valului 4 al pandemiei să voteze în cunoștință de cauză, respectiv să susțină un guvern responsabil. Dacă domniile lor consideră că nu este așa, sigur, au libertatea să voteze împreună, domnul Bulai umăr la umăr cu domnul Târziu, domnul Ciolacu umăr la umăr cu domnul Simion, nicio problemă, e și asta o opțiune.

Fiecare politician din această țară, fiecare jurnalist știe că pe sistemul constituțional românesc este imposibil să declanșezi alegeri anticipate, imposibil. Pentru că nu poți obține majoritate la al treilea guvern, nu ai cum să obții pentru că o bună parte din parlamentarii prezenți acolo care au intrat prima dată în Casa Poporului au toate șansele să nu mai intre niciodată, deci nu veți obține anticipate. Nu se pot obține, acesta este sistemul constituțional. Nu se pot obține alegeri anticipate pe sistemul constituțional actual”, a spus Rareș Bogdan la B1TV.

Citeşte şi: Alegeri USR-PLUS. Vineri se anunţă câştigătorul, cursă strânsă pe ultima sută de metri