Rareş Bogdan: „Există copii bolnavi de cancer, adulţi bolnavi de cancer. Nu sunt urgenţe, dar trebuie salvaţi! Ce se întâmplă cu ei?”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a scris, joi, pe Facebook, că în România există şi alte afecţiuni, nu doar coronavirus, punctând că situaţia din spitale este critică. 

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 09:01
Rareş Bogdan: „Există copii bolnavi de cancer, adulţi bolnavi de cancer. Nu sunt urgenţe, dar trebuie salvaţi! Ce se întâmplă cu ei?”

„Domnilor, există și alte afecțiuni în România, nu doar virusul acesta nenorocit! Mi se plânge lumea că farmaciștii nu au voie să elibereze medicamentul Planquenil, deoarece este ținut pentru spitalele infecțioase, în eventualitatea unui val de îmbolnăviri cu Covid 19. Ce se întâmplă cu bolnavii de Lupus, pentru care a fost făcut medicamentul? Viața lor depinde de acest medicament. Adică de sulfatul de hidroxiclorochină, medicamentul folosit și de francezi, și de americani acum pentru tratarea celor cu Covid 19.

Citeşte şi: Reacţia lui Ludovic Orban după demisia lui Victor Costache de la Ministerul Sănătăţii. „Regret decizia domnului ministru”

Fabricile de medicamente ar fi putut produce, dar materia primă este adusă din India, care s-a plasat în carantină totală. Și să vrea, acum nu mai pot aduce.

Există copii bolnavi de cancer, adulți bolnavi de cancer, care depind de radioterapie și chimioterapie, sau trebuie să fie operați, boala fiind în stadiul I sau II. Nu sunt urgențe, dar trebuie salvați! Ce se întâmplă cu ei?
Există mii de alți bolnavi care trebuie operați, dar nu vor fi operați decât dacă se va considera că sunt urgențe! Adică pe punctul să moară!! Pe ce lume trăim??”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook

Cu puţin timp în urmă, Victor Costache, mininistrul Sănătăţii, şi-a dat demisia în plină epidemie de coronavirus. Premierul Ludovic a anunțat oficial, la Palatul Victoria, demisia ministrului.

Citeşte şi: Victor Costache, ministrul Sănătăţii, şi-a dat demisia

Încă trei decese ale unor pacienţi confirmaţi cu COVID-19 au fost confirmate miercuri seară, astfel că bilanţul persoanelor decedate din cauza coronavirusului a urcat la 17. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns miercuri la 906.