Rareș Bogdan explică de ce nu a fost posibilă eliminarea pensiilor speciale în 30 de zile: „Nu ştiam că sunt atât de mulţi cretini în politică. Eram convins că vom scrie o lege inteligentă care să nu pice la CCR”

Rareş Bogdan a promis desfiinţarea pensiilor speciale în 30 de zile de la intrarea PNL la guvernare convins fiind că este posibilă realizarea ”unei legi inteligente” care să nu pice la CCR. Europarlamentarul crede, în continuare, că această problemă va fi rezolvată de aleşi, deşi s-a convins că "în politică sunt mulţi cretini care nu au nicio legătură cu interesul naţional".

12 mart. 2023, 22:27
Rareș Bogdan explică de ce nu a fost posibilă eliminarea pensiilor speciale în 30 de zile: „Nu ştiam că sunt atât de mulţi cretini în politică. Eram convins că vom scrie o lege inteligentă care să nu pice la CCR”

Rareș Bogdan se declară ”ultimul optimist” şi crede, totuşi, că această problemă îşi va găsi rezolvarea. În plus, europarlamentarul a precizat că Ministerul Muncii va prezenta, în 15 martie, noua Lege a pensiilor.

Când am intrat în politică, nu credeam că sunt atât de mulţi cretini. Sunt foarte mulţi şi mulţi care nu au nicio legătură cu interesul naţional al României. Eu când am intrat în politică am fost absolut convins că am influenţat cât am putut de la pupitrul meu şi am zis că trebuie să mă implic. Eu când am spus că vreau să desfiinţez pensiile speciale şi le-am spus colegilor că suntem obligaţi, ca în 30 de zile, să desfiinţăm, am spus-o cu tot sufletul, fiind absolut convins că vor scrie o lege inteligentă, încât oricând ar veni doamna Renate Weber sau CCR, să nu poată anula această lege”, a declarat Rareş Bogdan la Prima News.

Europarlamentarul a adăugat că ministrul Marius Budăi ar fi trebuit să prezinte noua lege a pensiilor în decembrie anul trecut.

Citeste si Rareş Bogdan face o analiză riguroasă a guvernării PSD-PNL: „Alianţa există ca să asigure o guvernare stabilă. …

Îmi doresc foarte mult să văd proiectul cu care domnul Budăi trebuia să vină în decembrie. În data de 28 ianuarie 2020, la 56 de zile de la preluarea guvernării de către PNL, am reuşit să trecem prin Parlament o lege de tăiere a pensiilor speciale. Ea a fost atacată de doamna Weber, a fost făcută sesizare la CCR, a venit Covidul. S-a dat răspuns la această lege, undeva prin mai, şi a fost desfiinţată practic. A fost declarată neconstituţională (…) Acum, Ministerul Muncii trebuie să vină cu o lege clară. Eu vreau să cred că se va face, am rămas ultimul optimist”, a precizat Rareş Bogdan.

Citeste si Rareş Bogdan s-a dezlănţuit la adresa miniştrilor liberali, în frunte cu Virgil Popescu: „V-aş fi călcat în picioare pe jumătate dintre voi. La ce porcării faci, băi, nea Virgile!”

De asemenea, europarlamentarul liberal a spus că, pe 15 martie, ministrul Budăi va prezenta noul proiect de lege a pensiilor.

Speranţa este la Ministerul Muncii, că va veni cu un nou proiect. Am înţeles că ni-l prezintă în 15, luna asta. Sunt cel mai dornic să văd acest proiect”, a subliniat Rareş Bogdan.